Au săvârşit infracţiuni la regimul rutier, dar vor să redevină şoferi! Ce se întâmplă când ajung la examen!

Au săvârşit infracţiuni la regimul rutier, dar vor să redevină şoferi! Ce se întâmplă când ajung la examen!
Sute de botoşăneni care au avut permisul de conducere anulat, după ce au săvârşit o infracţiune la regimul rutier, vor să redevină şoferi.

Potrivit lui Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, anul trecut peste 500 de persoane care şi-au pierdut permisul de conducere ca urmare a unei condamnări sau a unei amenzi penale s-au prezentat în vederea susţinerii examenului pentru redobândirea dreptului de a conduce autovehicule.

Spre deosebire de cei care îşi iau permisul pentru prima dată, şoferii care au avut permisul de conducere anulat nu mai trebuie să urmeze din nou cursurile unei şcoli de şoferi.

Asta face ca foarte mulţi dintre aflaţi în această situaţie să fie foarte slab pregătiţi şi să pice inclusiv la proba  traseu, chiar dacă pentru o perioadă de timp au condus maşini.

“Foarte multe persoane s-au prezentat pentru redobândire. Dacă li s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se anulează permisul au dreptul să se prezinte la examen după un an de zile, la amendă penală după 6 luni de la data achitării sancţiunii. Cei care vin pentru redobândiresunt foarte slab pregătiţi. Ei nu mai fac şcoală, fac fişa de şcolarizare, avizul psihologic, fişa medicală, chitanţă, fără a face şcoala şi vin foarte slab pregătiţi. Şi la traseu pică foarte mulţi", a spus Dănuţ Ciubotaru.

În 2015, din cele peste 500 de persoane care s-au prezentat pentru redobândirea permisului de conducere doar 25% dintre acestea au promovat examenul.

 

Spune-ne opinia ta