Oameni ai străzii cazați în internate școlare din Botoșani

 Oameni ai străzii cazați în internate școlare din Botoșani
Autoritățile locale au identificat noi spații unde pot fi cazate persoanele fără adăpost din Botoșani, pe perioada sezonului rece.

Cum în ultimele nopți temperaturile au fost foarte scăzute, iar adăposturile de noapte au fost ocupate la capacitate maximă, o parte dintre persoanele fără adăpost au fost cazate și la internatul Liceului Textil.

“La ultima videoconferință cu domnul ministru Tobă, legată de sezonul rece, ne-a atras atenția cu privire la locurile de cazare pentru oamenii străzii. Am făcut notificări la Primărie și în același timp am cerut Inspectoratului Școlar să ne transmită câte locuri de cazare pot fi disponibile în situații de urgență sau atunci când numărul celor de pe străzi depășește numărul de locuri de la adăposturile de noapte. Am și cazat în primă fază la Liceul Textil", a spus prefectul Costică Macaleți.

Numărul locurilor disponibile în internatele școlare, unde ar putea fi cazate persoane fără adăpost, pe timpul nopții, este de 35. Prefectul susține că adăpostirea acestor persoane în internate nu va afecta în niciun fel elevii, întrucât vor fi circuite și spații separate.

 

Spune-ne opinia ta