Campanie de colectare a DEEE-urilor, lansată la Botoşani! FOTO

Campanie de colectare a DEEE-urilor, lansată la Botoşani! FOTO
Urban Serv şi Ecotic, alături de Agenţia Judeţeană de Protecţie a Mediului, Modern Calor şi Primăria municipiului Botoşani, au lansat o nouă campanie de informare, conştientizare şi de colectare separată a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, aşa numitele DEE-uri.

Campania se va derula până aproape de mijlocul lunii viitoare, sub sloganul "Electronice uzate? Cu mine le reciclezi pe nerăsuflate" şi constă în împărţirea a 25.000 de fluturaşi de promovare, din care 22.000 de fluturaşi vor ajunge la botoşăneni în plicurile cu facturile emise de Modern Calor.

De asemenea, în municipiu funcţionează trei "depozite" în care se recepţionează DEE-uri: în spatele magazinului UTIL, din zona Gării, în zona Serconf (Strada Independenţei) şi la Piaţa Viilor, în zona magazinelor cu produse industriale.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, speră că botoşănenii vor înţelege că aceste deşeuri trebuie depuse în locurile special amenajate şi nu aruncate aiurea.

"În cele trei locuri, conform programului afişat, botoşănenii se pot duce să depună acest tip de deşeuri. Sperăm ca acţiunea să aibă succes la nivelul judeţului şi a municipiului", susţine Simion Drelciuc. 




Florin Caţ, reprezentantul Ecotic, organizaţia care a preluat responsabilităţile colectării DEE-urilor, spune că această campanie se pliază pe activitatea serviciului de salubrizare.

"Urban Serv, ca şi operator de salubritate, într-un top neoficial, este cel mai performant în ceea ce priveşte colectarea DEE-urilor. Aceasta campanie să adresează botoşănenilor, mascota este Ecoterrianul, folosit şi în campania precendentă, iar apelul nostru este ca botoşănenii să afle că există soluţii pentru colectare selectivă a acestui tip de deşeuri", a explicat Florin Caţ.




Eugen Mateciuc, directorul APM, a declarat că în ultimii doi ani s-a remarcat tendinţa de a creşte cantitatea de DEE-uri colectate în campanii. "La nivelul judeţului sunt autorizaţi 5 agenţi economici pentru colectare, între care şi Urban Serv. Lucrul bun este că la containere nu vom găsit diverse componente din DEE-uri, care au un regim special de colectare şi care conţin diverse substanţe toxice", declară Eugen Mateciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
298

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
41

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
55

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...