Prietenii din Botoşani, şocaţi de moartea paraşutistului Dan Floroiu!

Prietenii din Botoşani, şocaţi de moartea paraşutistului Dan Floroiu!

 DAN FLOROIU  Facebook

Doi paraşutişti au murit, duminică, pe Aerodromul Clinceni. Un alt paraşutist este în stare gravă după ce au aterizat cu paraşutele încrucişate.

Dan Floroiu, unul dintre cei trei aflaţi în aparatul de zbor, a murit pe loc, la contactul cu solul. El avea 49 de ani, locuia în Iaşi şi lucra în IT. Dan Floroiu a locuit o bună perioadă de timp și în Botoșani. Acesta a fost IT-ist în cadrul unei firme, fiind o persoană cunoscută în mediul de afaceri local. Dan Floroiu a renunțat la a locui în Botoșani la începutul anilor 2000, când s-a mutat la Iași, unde și-a deschis o afacere tot în domeniul IT.

Vestea că Dan Floroiu a murit i-a şocat pe mulţi dintre prietenii din Botoşani, mai ales că acesta anunţase pe Facebook despre faptul că va merge la Clinceni, pentru sărituri. "Bravo, Dan, sa fii mereu la înălţime! Şi la propriu şi la figurat!", i-a transmis în urmă cu o săptămână o botoşăneancă pe pagina de Facebook. Răspunsul lui Dan Floroiu a fost mai mult decât optimist: "Promit să te ascult cu sfinţenie!".

Din păcate, la 10 zile de această conversaţie, Dan Floroiu pornea spre ultimul zbor din viaţa lui. Care s-a frânt.

Potrivit unor surse din Poliţia Română, Andreea Nica, în vârstă de 27 de ani, care efectua un zbor în tandem cu pilotul Adrian Constandache, a murit la Spitalul Universitar din Bucureşti, informaţie confirmată şi de oficiali din spital. Instructorul de paraşutism Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, a intrat în operaţie. El a fost transportat la Spitalul Floreasca.

Dan Floroiu a murit pe loc, sursele precizând că el ar fi sărit prea devreme şi s-a ciocnit de cei doi, la o înălţime de 70 de metri. Prima oară au sărit din avion instructorul Adrian Constandache şi Andreea Nica, iar ultimul a sărit Daniel Flororiu, acesta intrând în cei doi. Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul accidentului.  

"Acroşajul a avut loc în aer, iar ei au aterizat cu paraşutele încrucişate. Paraşutistul care avea 80 de salturi cu paraşuta s-a ciocnit cu un paraşutist în tandem", a spus pentru adevarul.ro reprezentatul Aerodromului Clinceni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
127

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
484

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
192

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...