Firme de transport, "stăpâne" pe parcările publice din municipiu!

Firme de transport, "stăpâne" pe parcările publice din municipiu!
O problemă pusă în discuţie în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) de luni a fost cea a parcărilor din zona centrală a municipiului, care în anumite zile din săptămână sunt ocupate de autocarele firmelor de transport internaţional, transformând aceste parcări în adevărate autogări.

Mai mulţi membri ai ATOP au cerut Poliţiei să ia măsuri în zonele în care apar astfel de probleme, spunând că nu este anormal ca anumiţi patroni să pună stăpânire pe locurile de parcare ca şi cum ar fi ale lor.

“O problemă de care m-am lovit eu, să îmi explice cineva, Poliţia Rutieră, Poliţia Locală, ce se întâmplă în parcarea BRD. Sunt zile întregi în care nu mai poţi parca acolo şi este o parcare extrem de importantă, pentru că este adiacentă pieţei şi unor instituţii, şi vezi autocare acolo, zeci de maşini. Cum intră autocarele alea? Probabil că vine cineva dimineaţa la 5.00 şi nu mai dă voie la nimeni să parcheze. Este o zonă luată. Parcă nu îmi vine să cred că au rezervare oficială pentru parcarea de la BRD în anumite zile. Trebuie amenajate şi asemenea locuri, nu suntem absurzi, dar ar trebui în zone mai spre periferia oraşului, nu în plin centrul oraşului şi la ore de vârf", a precizat consilierul local Gheorghe Vâzdoagă.

Preşedintele ATOP, Dumitru Zmău, a menţionat că pe vremea când era şef al Poliţiei Rutiere a avut mai multe iniţiative pentru mutarea anumitor autogări din centrul municipiului, dar fără succes.

“Pe vremea în care încă lucram am făcut propuneri şi am avut promisiuni de la primari de a muta aceste autogări. Acolo e un Ramiro pe care tot l-am sancţionat. Domnule consilier, aţi intra în istorie dacă ar dispărea autogările acestea din centrul oraşului. Am mai ridicat problema, dar nu a rezolvat nimeni. Eu nu zic să le ducem pe câmp, dar să fie în locuri mai ferite, nu în locuri centrale", a afirmat Dumitru Zmău.

Directorul Poliţiei Locale Botoşani le-a spus celor prezenţa la şedinţa ATOP că nici amenzile nu îi mai sperie pe cei care desfăşoară astfel de activităţi de transport.

“Nu sunt autogări. Ei le numesc staţii de îmbarcare unde, mai ales la BRD, noi am făcut un studiu, se pot întâmpla accidente cu cei grăbiţi să îşi pună sau să îşi scoată bagajele din acele autocare. Pe raza municipiului Botoşani sunt aprobate doar două autogări. Dacă vom avea un ochi de fini observatori vom constata că avem şi la ACR, şi la Teatru, peste tot sunt aceste operaţiuni de îmbarcare a cetăţenilor. Legea nu este suficientă pentru a îndrepta anumite fapte. Vă aduc numărul de sancţiuni date la Ramiro şi cu zâmbet ne spun că plătesc suma trecută în procesul-verbal. Imediat se duc şi achită şi vin înapoi şi îşi desfăşoară activitatea", a explicat Ioan Onuţu, şeful Poliţiei Locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești proaste pentru elevii de clasa a VIII - a: Broșura pentru admiterea la liceu 2024 nu poate fi publicată!

astăzi, 20:16
141

Astăzi, 13 mai, inspectoratele școlare ar trebui să publice Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările...

Program social:10.000 de vouchere de la stat vor primi femeile care vor să devină mame, dar nu pot!

astăzi, 19:15
62

Potrivit un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică, Ministerul Familiei va da şi în acest an echivalentul a 3.000 de euro pentru 10.000 de proceduri de fertilizare...

24 de agenți economici de la Cornișa, luați la verificat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

astăzi, 18:15
210

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisari...