Scandalul transferurilor în licee: VEZI ce spune secretarul de stat din Ministerul Educaţiei despre Botoşani!

Scandalul transferurilor în licee: VEZI ce spune secretarul de stat din Ministerul Educaţiei despre Botoşani!
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a intrat în vizorul Ministerului Educaţiei, instituţia fiind suspectată de cea mai mare fraudă din ţară în cazul transferurilor aprobate elevilor de clasa a IX-a.

Suspiciunile de fraudă care planează asupra instituţiei, precum şi numărul exagerat al cererilor de transfer validate an de an de IŞJ Suceava au determinat ministerul de resort să extindă ancheta în acest caz. Astfel, Corpul de control al Ministerului Educaţiei va verifica toate transferurile elevilor de clasa a IX-a din ultimii cinci ani, din judeţul Suceava.

De altfel, situaţia de la Suceava, unde circa 400 de cereri de transfer, la nivelul claselor a IX-a, au fost aprobate (de la un liceu la un alt liceu mai bun sau de la un profil la un altul), a declanşat controale pe această temă în toate inspectoratele din ţară.

Aceste transferuri au fost aprobate după repartizarea computerizată şi le permite elevilor să se transfere şi să înveţe la licee unde media lor de admitere nu le-ar fi permis să acceadă şi să treacă astfel de rezultatele admiterii computerizate.

Vasile Şalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar în cadrul ministerului de resort, a explicat: "Ca urmare a celor întâmplate în acest an la Suceava, am dat dispoziţie să se verifice toate transferurile din ultimii cinci ani. În toate inspectoratele din România. E pentru prima dată la nivelul ministerului când se fac aceste verificări", arată Monitorul de Suceava.

Întrebat dacă are cunoştinţă de judeţe în care numărul transferurilor este tot de ordinul sutelor, Şalaru a declarat că Suceava e "campioana României" la transferuri, urmată de Prahova, cu 202 cereri aprobate, şi Bihor, cu peste 170 de cereri validate.

"Ca exemple de bună practică vă pot da Iaşi, Bacău, Botoşani, unde sunt zero transferuri. La Vaslui sunt trei cazuri pe care le vom verifica", a specificat Şalaru.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
531

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
58

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
63

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...