Campania Oamenii Timpului, lansată la Botoșani. Apel către consilierii locali

Campania Oamenii Timpului, lansată la Botoșani. Apel către consilierii locali
Campania regională Oamenii Timpului a fost lansată, luni, și la Botoșani. Campania, ajunsă la cea de-a doua ediție, este un proiect inițiat de revista de cultură contemporană Timpul și organizată de Asociația Revistei Timpul.

Această manifestare anuală vizează recunoașterea publică a acelor personalități și organizații de pe plan local, național și internațional care, pe parcursul ultimului an (octombrie 2014-septembrie 2015) și-au dovedit excelența în zece domenii ale vieții culturale și sociale, contribuind decisiv la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului public românesc, extins peste granițele țării.

Grupul țintă al acestui proiect sunt cetățenii din Regiunea de Nord-Est a României, precum și cei din Chișinău și Cernăuți.
În perioada 1 august-15 septembrie persoanele fizice, instituțiile, organizațiile pot face propuneri pentru nominalizări, iar o persoanlitate/organizație poate fi nominalizată pentru mai multe categorii.

Dosarele vor fi analizate până la data de 16 octombrie, iar în perioada 16 octombrie-1 decembrie 2015 publicul va putea vota candidații preferați pe site-ul www.oameniitimpului.ro.

Gala de decernare va avea loc în data de 12 decembrie la Teatrul Național “Vasile Alecsandri" din Iași.

În ultima ședință de Consiliu Local a fost un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de 29.000 de lei din bugetul local pentru susținerea acestei campanii, dar consilierii municipali nu au fost de acord.


“Chiar daca in urma cu ceva timp am supus atentiei acel proiect in Consiliul Local si nu a intrunit majoritatea voturilor, multumesc colegilor de la Iasi care au tinut cont ca Botosaniul sa ramana in aceasta campanie. Ar fi fost de neconceput aceasta gala in Regiunea de Nord-Est fara ca Botosaniul sa faca parte, nu ar fi fost corect si normal si le multumesc. Vom face in continuare demersuri in Consiliul Local si posibililor sponsori sa se alature acestei campanii si cred ca vom gasi resursele financiare sa sustinem acest demers laudabil si necesar. Este nevoie de a promova elitele locale si doar prin asemenea eveniment se pot face aceste lucruri. Rog botosanenii sa participe activ la aceasta gală", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul-șef al municipiului a spus că va reintroduce proiectul de hotărâre spre aprobare în Consiliul Local, și consideră că la votul anterior a fost o lipsă de informare.

“Campania isi propune sa identifice, sa recunoasca si sa promoveze valorile de exceptie din fiecare comunitate locala. Fiecare comunitate va avea 10 reprezentanti remarcabili in aceasta campanie", a precizat prof. univ. Daniel Șandru.

Acesta a adresat și o invitație către consilierii locali din municipiul Botoșani “Să plantăm împreună semințele recunoașterii valorilor botoșănene. Ese importantă și sustinerea domniilor lorn pentru ca Botosaniul ramane pentru noi un reper important in aceasta campanie"  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
36

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
212

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
88

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...