IPJ Botoşani: "Administratorul drumului public este obligat să instaleze indicatoare, să aplice marcaje pe drumurile publice şi să le menţină în stare corespunzătoare"

IPJ Botoşani: "Administratorul drumului public este obligat să instaleze indicatoare, să aplice marcaje pe drumurile publice şi să le menţină în stare corespunzătoare"
Ca urmare a articolului intitulat "Domnilor poliţişti, ne spuneţi mereu că viaţa are prioritate! Nu ne mai expuneţi pericolelor!", publicat de Ştiri.Botoşani.Ro vineri, 8 mai 2015, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani face mai multe precizări privind intersecţiile periculoase din municipiul Botoşani, dar şi despre intersectia drumului national Botosani – Saveni cu drumul care leaga localitatile Costesti si Rosiori, unde în ultimul an s-au produs grave accidente de circulaţie.

Redăm integral precizările formulate de IPJ Botoşani:

"Potrivit art. 5 alin. (1) din O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, "administratorul drumului public, potrivit competenţelor ce îi revin, cu avizul poliţiei rutiere, este obligat să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, şi să le menţină în stare corespunzătoare".

De asemenea, potrivit Ordonanţei, "mijloacele de semnalizare şi presemnalizare a intersecţiilor dintre două drumuri de categorii diferite se asigură, se instalează şi se întreţin de către administratorul fiecărui drum, cu respectarea modului de reglementare a circulaţiei stabilit în nodul rutier respectiv".

În acest context, în perioada 2014 – 2015, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, prin Serviciul Rutier, a comunicat administratorilor de drum public în responsabilitatea cărora se află căile rutiere la care face referire materialul de presă ( DN 29, DJ 296 A, etc.), necesitatea reînnoirii / suplimentării unora dintre mijloacele de semnalizare rutieră.

Astfel, pentru intersecţia DN29 cu DJ 296A (intersectia drumului national Botosani – Saveni cu drumul care leaga localitatile Costesti si Rosiori, nota redacţiei), poliţiştii rutieri au solicitat  schimbarea indicatoarelor de "Oprire", cele vechi fiind slab vizibile şi cu grad redus de retroreflexie, amplasarea pe DN 29, înainte de intersecţia menţionată, a indicatoarelor de limitare a vitezei la 50 km/h, amplasarea de indicatoare cu semnificaţia "sfârşitul drumului cu prioritate" şi semnalizarea orizontală prin aplicarea de marcaje transversale de oprire,  conform STAS 1848/1/2011 şi STAS 1848/7/2011.

De asemenea, în ceea ce priveşte intersecţiile Bulevardul Mihai Eminescu – strada Petru Rareş şi strada Puşkin – strada Petru Rareş, ambele din municipiul Botoşani, facem precizarea că, inclusiv în luna curentă, poliţiştii rutieri au propus amplasarea de indicatoare cu semnificaţia "sfârşitul drumului cu prioritate", pe arterele cu această caracteristică; cele două intersecţii se află în atenţia autorităţilor administraţiei publice locale, fiind depuse diligenţele necesare în vederea reconfigurării zonelor (amenajare de sensuri giratorii sau semaforizare).
        
Îi asigurăm pe botoşăneni că desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier şi implicit prevenirea producerii accidentelor de circulaţie constituie un obiectiv principal pentru structurile poliţiei rutiere".

Citeste şi "Domnilor poliţişti, ne spuneţi mereu că viaţa are prioritate! Nu ne mai expuneţi pericolelor"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
20

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
22

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
28

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...