EMOTIONANT! Spectacol oferit de copiii din centrele de plasament din judet: "Mi-e dor de tine, mama!" - FOTO, VIDEO

EMOTIONANT! Spectacol oferit de copiii din centrele de plasament din judet: "Mi-e dor de tine, mama!" - FOTO, VIDEO
Talent, aplauze, bucurie, curaj, emotie si munca. Acestea sunt cuvintele care ar putea descrie spectacolul organizat, miercuri dupa-amiaza, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, un eveniment intitulat "Martisoare din suflet pentru suflet", ajuns la cea de-a treia editie.

Copii din Trusesti, Dorohoi, Pomarla si din municipiul Botosani au pregatit un spectacol impresionant, ce a dat impresia ca pe scena se afla niste profesionisti in ale teatrului, muzicii sau dansului.
Emotiile au fost mari, iar in sala s-au varsat lacrimi, unele de bucurie, altele de tristele, mai ales atunci cand "micile vedete" de pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani au recitat poezii sau au cantat melodii cu si despre mama, fiinta draga care le-a dat viata, chiar daca unii nici macar nu au cunoscut-o.

"Când eşti departe, mamă,/ La tine mă gândesc./ Mi-e dor de tine, mamă,/ Mi-e dor să te-întâlnesc.// Hai, vino-acasă, mamă!/ La piept să mă-încălzeşti./ Cu lacrima ta, mamă,/ Tot doru-mi potoleşti.// Când eşti acasă, mamă,/ Nimic nu mă mai doare./ Mă uit la tine, mamă,/ Mă uit ca la un soare.// De când ai plecat, mamă,/ Eu nu ştiu să zâmbesc./ Mi-e dor de tine, mamă,/ Mi-e dor să te iubesc", a fost poezia recitata de Petru Vrabie, din cadrul Complexului de Apartamente "Ciresarii" Botosani, care, desi avea emotii imense si s-a incurcat de cateva ori, nu a renuntat pana cand nu a recitat poezia. La final a izbucnit in plans, insa nu pe scena, pentru ca "cei curajosi nu plang niciodata in fata publicului".
La spectacolul "Martisoare din suflet pentru suflet" au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Botosani, Gheorghe Sorescu, vicepresedintele CJ Botosani, Cristian Achitei, prefectul Costica Macaleti, subprefectul Gelu Tiganuca, administratorul public al judetului, Radu Judele, dar si directori din cadrul CJ si consilieri locali.

"Suntem la editia a treia a spectacolului 'Martisoare din suflet pentru suflet'. Este un prilej de a fi impreuna, noi, cei care avem in grija acesti copii, si este un moment incarcat de emotie si un prilej ca acesti copii sa urce pe scena, pentru ca avem copii talentati care merita sa fie ascultati. Am reusit sa aducem in aceasta sala in jur de 400 de copii, spectatori si protagonisti ai acestui spectacol", a declarat Dan Slincu, directorul D.G.A.S.P.C. Botosani.


Spectacolul a durat mai bine de trei ore, iar spre final, inainte de o hora moldoveneasca, Vasile Nedea a interpretat excelent piesa lui Emeric Imre, "Nebun de alb". Pe scena Casei de Cultura s-a cantat si "Multi ani traiasca", pentru Emanuel Draghici, care a implinit frumoasa varsta de 14 ani.

Daca pe scena au evoluat cei talentati la teatru, muzica si dans, pe holul Casei de Cultura a Sindicatelor, cei pasionati de creatiile manuale au putut vinde martisoare, picturi sau alte lucruri create de ei.

(Ionuț Tăbultoc)














































 

 

Spune-ne opinia ta