Locurile de parcare, un lux în unele cartiere! Vezi cât este dispus să plătească un botoşănean!

Locurile de parcare, un lux în unele cartiere! Vezi cât este dispus să plătească un botoşănean!
Dacă unii botoşăneni nu se îngrămădesc pentru a concesiona un loc de parcare, sunt şi unii proprietari de autoturisme dispuşi să plătească şi câteva sute de lei, numai pentru a avea siguranţa că atunci când ajung acasă au unde să îşi lase maşina.

Astfel de situaţii sunt în cartierele unde numărul locurilor de parcare este mic sau unde acestea au fost făcute din fonduri europene, dar timp de cinci ani Primăria nu are voie să perceapă vreun ban, fiind gratuite.

Viceprimarul Marius Buliga spune că sunt botoşăneni dispuşi să plătească şi câte 500 de lei pentru un astfel de loc.

“Avem parcări noi, în zona Săvenilor şi Zona Industrială, făcute pe fonduri europene şi cetăţenii vin şi ne bat la uşă şi spun că vor să plătească. Spun că vin noaptea la ora 22.30 acasă, de la serviciu, şi sunt  dispuşi să plătească şi 500 de lei pentru un loc de parcare. Am avut o astfel de solicitare. Sunt dispuşi să plătească oricât având în vedere că vin târziu de la serviciu şi nu mai găsesc un loc liber. Nu avem voie însă să luăm bani, timp de cinci ani", a precizat viceprimarul Marius Buliga.

În mod normal, preţul de pornire a licitaţiei pentru un loc de parcare este de 117 lei. În ultimele zile, municipalitatea a organizat licitaţii pentru sute de locuri de parcare, dar s-au ocupat foarte puţine. Mulţi preferă să ocupe aceste locuri fără a plăti, căzând la mică înţelegere cu vecinii, dacă numărul locurilor de parcare este suficient de mare.

 

Spune-ne opinia ta