FC Botosani este de acord cu propunerile LPF! Jucatorii straini trebuie sa aiba cel putin 3 convocari la nationala, iar cluburile obligate sa aiba jucatori locali!

FC Botosani este de acord cu propunerile LPF! Jucatorii straini trebuie sa aiba cel putin 3 convocari la nationala, iar cluburile obligate sa aiba jucatori locali!
In ultima Adunare Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu a propus cateva măsuri pentru revitalizarea fotbalului profesionist din România.

Printre aceste masuri sunt cateva care starnesc discutii pro si contra. Una dintre ele se refera la jucatorii non-UE, adica acei jucatori care nu fac parte din Uniunea Europeana. Pentru a putea juca in Liga 1, acestia vor trebui sa aiba cel putin trei convocari la echipa nationala, o propunere care poate dezavantaja cluburile mici.

“Poate ca dezavantajeaza cluburile mici, dar daca vrem sa crestem nivelul campionatului intern este benefica. Toata lumea isi doreste sa aiba jucatori valorosi. Eu am fost incantat de tot ce a fost propus la Adunarea Generala. S-a schimbat ceva in bine. Este adevarat ca sunt jucatori buni, care nu au jucat la nationala. Sunt brazilieni foarte buni, care nu au cum sa joace la nationala, dar a ramas propunerea si vom vedea daca va trece de Comitetul Executiv al Federatiei. Propunerea este una dura, dar v-am spus, daca vrem sa crestem este o propunere pe care noi o impartasim.", a declarat Cornel Sfaiter.

O alta propunere este ca din sezonul 2016-2017, cluburile sa aiba in lot maximum 25 de jucatori dintre care cel putin 8 jucatori formati la nivel national, dupa cum urmeaza: 4 jucatori formati la nivelul clubului si 4 jucatori formati la nivel national.

- Jucator format la nivelul clubului = acel jucator care, indiferent de varsta sau nationalitate, intre varsta de 15-21 de ani a fost legitimat la clubul sau actual pentru o perioada de cel putin 3 sezoane sau 36 de luni.
- Jucator format la nivel national = acel jucator care, indiferent de varsta sau nationalitate, intre varsta de 15-21 de ani a fost legitimat la un club afiliat FRF pentru o perioada de cel putin 3 sezoane sau 36 de luni.

Cu gandul la aceasta propunere, FC Botosani doreste sa-l pastreze in lot pe juniorul Gabriel Apostul (CSS Botosani).

“El va ramane in sanul echipei, pentru ca incepand cu sezonul 2016-2017 vom fi obligati sa avem cel putin 4 jucatori locali si 4 jucatori formati in campionatul national. E clar ca vom acorda mare atentie jucatorilor tineri. Jucatorii trebuie sa fie legitimati de cel putin 3 ani la club si sa aiba intre 15-21 de ani. E o idee foarte buna si chiar daca ne va fi greu, prin obligativitatea asta ne va forta sa formam jucatori din judetul Botosani. Chiar daca acum avem probleme cu terenurile pentru juniori trebuie sa urgentam rezolvarea problemelor. M-as bucura ca in 5-6 ani sa vedem si alti jucatori din Botosani in Liga 1, nu doar Patache si Acsinte.", a mai spus Cornel Sfaiter.

Ideea cu jucatori locali este salutata si de antrenorii cluburilor de juniori, care spun ca asa vor avea si juniorii sansa sa creasca si sa evolueze in Liga 1.

"Este o masura foarte buna. Juniorii au o sansa in plus, pentru ca pana acum terminau junioratul si-si agatau ghetele in cui. Sa speram ca vom avea mai multi jucatori locali care sa joace in Liga 1, nu doar sa fie in lot", a spus unul dintre antrenorii de juniori din Botosani.

VEZI AICI toate propunerile LPF!

 

Spune-ne opinia ta