S-A DECIS! Vezi cum se va desfăşura play-off-ul sezonului viitor din Liga 1

S-A DECIS! Vezi cum se va desfăşura play-off-ul sezonului viitor din Liga 1
S-a aprobat! Decizia de a reduce numărul echipelor la 14 din sezonul viitor rămîne în picioare, campionatul urmînd să se desfăşoare într-un sistem cu play-off şi play-out.

Astăzi s-a decis şi modul în care se va desfăşura play-off-ul, după finalul sezonului regulat. Astfel, după finalul celor 26 de etape, primele 6 clasate vor merge în play-off, iar ultimele 8 în play-out. Punctele vor fi tăiate la jumătate, pentru a anula diferenţele mari între echipe, urmînd astfel modelul campionatului belgian.

Pentru a menţine interesul şi la nivelul play-out-ului, echipele vor fi nevoite să strîngă cel puţin 15 puncte pentru a îndeplini baremul. Altfel vor intra depunctate în liga secundă. Pe lîngă creşterea numărului de derby-uri, s-ar creşte şi interesul din jurul luptei la titlu sau la retrogradare, iar campionatul n-ar mai fi rupt încă de la finalul turului.

În momentul de faţă, Steaua are 9 puncte avans faţă de locul 2 şi are şanse mici să mai fie ajunsă. Anul trecut, în campionatul belgian a avut loc o răsturnare de situaţie datorată formatului.

Clasamentul final la finalul sezonului regulat:

1. Standard 67p,
2. FC Brugge 63p,
3. Anderlecht 57p.

S-au înjumătăţit punctele, au urmat 10 etape fantastice, la finalul cărora clasamentul s-a răsturnat, iar Anderlecht a cucerit titlul chiar dacă a pierdut două meciuri în play-off:

1. Anderlecht 51p,
2. Standard 49p,
3. FC Brugge 48p.

sursa: gsp.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
30

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
337

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
188

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...