Duminică se mută la București. Unde va locui noul președinte al țării

Duminică se mută la București. Unde va locui noul președinte al țării
Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca preşedintelui ales Klaus Iohannis să îi fie acordată Vila Lac 2 ca reşedinţă oficială. Klaus Iohannis se va muta, însă, în Vila Lac 3 după ce aceasta va fi eliberată de președintele în exercițiu, Traian Băsescu.  

"Guvernului i-a fost adusă la cunoştinţă opţiunea domnului Klaus Iohannis cu privire la reşedinţa pe care acesta doreşte să o ocupe, din momentul în care mandatul său va începe. În urma opţiunii domnului Klaus Iohannis, Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca viitorului preşedinte să îi fie acordată Vila Lac 2 drept reşedinţă oficială pentru perioada următoare. Ulterior eliberării Vilei Lac 3, ocupată în prezent de preşedintele în funcţie, Traian Băsescu, după termenul legal pe care îl are la dispoziţie, domnul Klaus Iohannis urmează să preia această reşedinţă drept reşedinţă oficială", informează Guvernul, potrivit Mediafax. 

"Clădirea are o suprafaţă de circa 2.000 metri pătraţi şi un teren de 37.230 metri pătraţi, fiind dotată cu saună şi piscină interioară. Vila a fost deja pregătită de Regia Protocolului de Stat", spun sursele citate de Mediafax.

Conform anexei privind patrimoniul RA-APPS, vilele Lac 2 şi Lac 3 mai sunt dotate cu patinoar, teren de tenis şi vestiar.

Sursele citate au mai arătat că în şedinţa de guvern a fost discutat, pe scurt, şi situaţia locativă a preşedintelui Traian Băsescu, arătându-se că acesta mai are la dispoziţie 60 de zile după încheierea mandatului prezidenţial în care mai poate ocupa Vila Lac 3.

Până în acest moment, Klaus Iohannis nu a anunţat dacă va accepta sau nu Vila Lac 2 drept reşedinţă oficială.

Preşedintele Traian Băsescu ocupă în perioada mandatului Vila Lac 3, aflată în imediata apropiere a reşedinţei atribuite lui Klaus Iohannis.
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
123

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...