Materiale didactice pentru șase școli din județ

Materiale didactice pentru șase școli din județ
Șase unități de învățământ din județul Botoșani, care au introdus disciplina opțională șah, au primit materiale didactice cu care elevii vor putea lucra la ore.

Aceste materiale didactice constând în 10 garnituri de șah, 10 table pliabile de șah, o tablă portabilă de demonstrație, două manuale pentru fiecare an de studiu, clasa I și a II-a, și programa primilor doi ani de studii a acestei disciplne opționale, au fost oferite în cadrul Programului Național Educație prin Șah în învățământul preuniversitar, program care a fost realizat în parteneriat între Ministerul Educației Naționale și Federația Română de Șah.

Materialele le-au fost înmânate marți reprezentanților celor șase unități de învățământ de către inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă.

“În cadrul acestui program cadrele didactice care predau această disciplină opțională au fost formate gratuit pentru a/și putea desfășura cu eficiență activitatea la clasă. Așteptăm ca acești copii care au avut ca disciplină opțională șahul să participe la concursuri, a spus Mihaela Huncă.

Școlile care au primit materiale didactice sunt: Școala Gimnazială nr. 1 Lunca,  Școala Gimnazială nr. 1 Răchiți, Liceul Tehnologic Coțușca, Școala Gimnazială nr. 1 Săveni, Școala Gimnazială Grigore Antipa Botoșani, Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
3

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
58

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
24

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...