Vremuri grele pentru traseişti, la Botoşani: Un partid politic cere în instanţă vacantarea posturilor consilierilor judeţeni care au schimbat partidul!

Vremuri grele pentru traseişti, la Botoşani: Un partid politic cere în instanţă vacantarea posturilor consilierilor judeţeni care au schimbat partidul!
Filiala din Botoșani a unui partid politic a deschis, săptămâna aceasta, o acțiune la Tribunalul Botoșani prin care solicită ca instanța să constate că opt dintre consilierii județeni ocupă ilegal funcțiile, ca urmare a faptului că și-au pierdut calitatea de membru în partidele pe ale căror liste au fost aleși în 2012.

Partidul Ecologist Român a cerut în instanță să fie eliberați din funcţie aleșii județeni care au schimbat partidul profitând de OUG 55, care a permis traseismul politic înainte de alegerile prezidențiale.

Inițial, cei de la PER au cerut Consiliului Județean să ia act de încetarea de drept a calității de consilier județean în cazul celor aflați în această situație, dar răspunsul a fost că mandatele acestora nu pot înceta înainte de termen.

Cei opt consilieri județeni care au trecut în altă tabără politică, profitând de Ordonanța Guvernului, sunt Verginel Vacariu, care s-a declarat independent, după ce a fost ales pe listele PP-DD, Dorin Ciuștea, aflat în aceeași situație, Mihai Anițulesei, de la PP-DD a trecut la PNL, Luiza Alexandru și Vasile Dumitrașcu de la PNL au trecut la PSD, Dumitru Zmău de la PNL a trecut la PLR, liberalul Pavel Rusu care s-a declarat indepedent, și Ionel Tacu, care s-a declarat independent, după ce a fost ales pe listele PC.

"Ordonanta 55 a fost in vigoare 45 de zile si acea ordonanta nu prevede ce se intampla si dupa cele 45 de zile. Dupa trecerea acestui termen a intrat din nou in vigoare legea anterioara a alesilor locali si nespecificandu-se nici intr-un fel ce se intampla se pune problema ca ne aflam din nou in situatia dinainte, adica consilierii si-au pierdut calitatea de membru de partid, ceea ce duce si la pierderea calitatii de consilieri judeteni. Este un rationament juridic in care eu cred si sper ca instanta sa ne dea dreptate", a declarat Marian Jurgiu, prim-vicepreședinte PER.

a precizat ca daca solutia in urma actiunii deschise la Tribunalul Botosani va fi una favorbalia, vor fi deschise astfel de actiuni si pentru toți alesii locali din judet care au migrat la un alt partid.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
30

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
126

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
45

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...