Liceu din Botosani, primul Centru SMARTER din Romania! Trei profesori au fost premiati! FOTO

Liceu din Botosani, primul Centru SMARTER din Romania! Trei profesori au fost premiati! FOTO
Colegiul Tehnic "Gheorghe Asaschi" Botosani a primit, luni, din partea GeYc (GROUP OF THE EUROPEAN YOUTH FOR CHANGE), titulatura de Smarter Center, dupa o campanie ce s-a desfășurat la nivel național în perioada aprilie - octombrie 2014 în cadrul proiectului SMARTER.

Proiectul SMARTER a avut ca scop să încurajeze tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 30 de ani din România să folosească instrumentele oferite de rețelele sociale pentru a reuși să obțină în viitor locul de muncă dorit, iar liceul din Botosani a obtinut cele mai bune rezultate, fiind prima unitate de invatamant din Romania care primeste aceasta titulatura.

"S-a desfasurat o campanie la nivel national pe tema competentelor digitale si cum ii ajuta acestea pe tineri pentru obtinerea unui loc de munca si cele mai bune performante din intreaga tara, din cele peste 25 de unitati de invatamant care au reusit sa finalizeze campania, au fost inregistrate la Botosani. Este singura unitate de invatamant din Botosani si prima de la nivel national care primeste aceasta titulatura. Este o distinctie onorifica, care marcheaza faptul ca la Botosani, atat profesorii, cat si elevii, au inteles ca aceste competente digitale ii ajuta pe tineri sa gaseasca un loc de munca.", a declarat Gabriel Brezoiu, manager general GeYc.

Pe langa aceasta titulatura, trei profesori de la Colegiu Tehnic "Gheorghe Asachi" au primit titlul de SMARTER Educator, fiind vorba despre prof. Georgeta Cretu, prof. Rodica Gravril si prof. Liliana Bobutanu.



Imediat dupa ce au fost acordate diplomele, cei prezenti au dezvelit o placheta cu titulatura de SMARTER Center, ce a fost montata la intrarea in liceu.

La acest eveniment au participat cadre didactice, consilieri locali, dar si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Mihaela Hunca.





























 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
119

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
472

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
182

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...