Ghiduri practice pentru justițiabili, oferite spre consultare de Tribunalul Botoșani! Vezi ce conțin!

Ghiduri practice pentru justițiabili, oferite spre consultare de Tribunalul Botoșani! Vezi ce conțin!
Tribunalul Botoșani pune la dispoziția justițiabililor, spre consultare, ghiduri practice în materie penală și în materie procesuală civilă și civilă.

Aceste ghiduri conțin modele de cereri pentru justițiabili și informții despre toate documentele pe care ar trebui să le cuprindă cererile de chemare în judecată, precum și informații legislative.

Ghidul conține 273 dintre cele mai uzuale cereri în materie procesuală civilă și în materie civilă, iar în materie penală conține 66 de cereri.

“Cererile au caracter general. Au fost realizate cu intenția de a răspunde unor necesități de ordin practic, de a veni în sprijinul justițiabililor, mai ales în contextul intrării în vigoare a noilor Coduri. Cererile atrag atenția asupra tuturor elementelor obligatorii pe care trebuie să le conțină actele adresate instanțelor sau organelor de urmărire penală, precum și indicarea, acolo une este cazul, a termenelor în care trebuiesc introduse aceste acte, a competenței organelor judiciare, a sancțiunilor incidente în cazul în care nu sunt respectate elementele obligatorii", precizat Anitta Manole, președintele Tribunalului Botoșani.

Aceste ghiduri pot fi studiate în varianta online, pe portalul instanţelor de judecată www.portal.just.ro, pe secţiunea rezervată Tribunalului Botoşani, la rubrica "Informaţii de interes public" sau la Biroul de relații publice din cadrul Tribunalului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

50 de calculatoare vor ajunge la Botoșani, vezi cine sunt beneficiarii! (Foto)

astăzi, 09:43
33

În urma demarării primului apel derulat în perioada 15 Aprilie-12 Mai 2024, reprezentanții Ateliere Fără Frontiere anunță că în județul Botoșani vor ajunge 50 de calculatoar...

PSD: Programul „Școli de meserii” al lui Trufin, remarcat de presa națională (Video)

astăzi, 09:20
26

O soluție ce poate fi multiplicată la nivel național, nu doar în Botoșani, pentru păstrarea tinerilor în țară.Publicația națională Știripesurse.ro a remarcat programul &bdqu...

Bărbatul care l-a ucis pe ”regele grâului” din Italia le cere magistraților din Botoșani să îl ”scape” de detenția pe viață!

astăzi, 08:44
163

Marius Vasile Acsiniei a fost condamnat de autorităţile judiciare din Italia la închisoare pe viaţă. Tot italienii sunt cei care au cerut transferarea românului într-un penitenci...