Bărbatul care l-a ucis pe ”regele grâului” din Italia le cere magistraților din Botoșani să îl ”scape” de detenția pe viață!

Criminalul a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce l-a omorât, la Napoli, pe ”regele grâului”, dar și pe soția acestuia.

Bărbatul care l-a ucis pe ”regele grâului” din Italia le cere magistraților din Botoșani să îl ”scape” de detenția pe viață!

Marius Vasile Acsiniei a fost condamnat de autorităţile judiciare din Italia la închisoare pe viaţă. Tot italienii sunt cei care au cerut transferarea românului într-un penitenciar din România.

Bărbatul, care provine din zona municipiului Fălticeni, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în data de 7 martie 2012, de Curtea de Apel cu Juraţi din Napoli, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi tâlhărie.

La mai bine de 12 ani de la condamnarea pe viață, Marius Vasile Acsinte le cere magistraților din Botoșani să îi revizuiască pedeapsa.

Astfel, în data de 17 mai 2024, a fost depusă la Tribunalul Botoșani o cerere privind ”înlocuirea pedepsei detențiunii pe viață”. Cauza urmează să fie judecată peste mai puțin de o lună, în ziua de 11 iunie 2024.

Soț și soție masacrați cu cruzime

Suceveanul a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Italia după ce, împreună cu alţi doi români, l-a omorât la Napoli pe întreprinzătorul agricol Franco Ambrosio, de 77 de ani, şi pe soţia acestuia Giovanna, de 72 de ani, în timpul unei tentative nereuşite de jaf.

Cei trei români i-au masacrat cu cruzime, în seara de 15 aprilie 2009, pe soţii Ambrosio de la care nu au reuşit să fure mare lucru. În seara crimei, aceştia au comis o serie de paşi greşiţi, semn că erau la primul jaf, iar carabinierii italieni au reuşit să îi prindă în scurt timp.

Anchetatorii au pus mâna, în mai puţin de 36 de ore, de la comiterea oribelor crime pe Marius Vasile Acsiniei, care lucrase ca grădinar la vila familiei Ambrosio, Valentin D. şi Călin P., trei români care lucrau în Italia de aproape 10 ani de zile, perioadă în care nu au comis nicio infracţiune.

Marius Vasile Acsiniei, de frică să nu fie recunoscut de Franco şi Giovanna Ambrosio, a tăbărât asupra acestora cu o cheie franceză, cu care i-a lovit violent până când i-a omorât.

După ce i-au ucis pe proprietari, cei trei români au scotocit prin sertare şi dulapuri, lăsând urme peste tot, chiar dacă au încercat să le şteargă cu ajutorul unei cârpe. Amprentele fostului grădinar au fost găsite pe o sticlă de apă minerală şi pe uşile de la dormitor, iar ceilalţi doi şi-au lăsat amprentele pe noptieră, uşa de la intrare în casă, pe frigider, precum şi pe o sticlă de şampanie.

Acsiniei şi amicii săi au cotrobăit bine casa şi au plecat cu două telefoane mobile, mai multe ceasuri şi bani, prejudiciul fiind estimat la 20.000 de euro. După ce au împărţit prada, cei trei s-au despărţit şi au fugit fiecare în direcţii diferite.

Greșelile care i-au dat de gol

Suceveanul Acsiniei, pe lângă amprentele lăsate în vila familiei Ambrosie, a comis o nouă greşeală ce a dus la prinderea lui. Acesta a sunat-o de pe unul dintre telefoanele furate pe mama lui, în România, căreia i-a spus că a omorât doi oameni şi nu ştie ce să facă. Femeia i-a spus să se întoarcă acasă, însă Acsiniei i-a zis că nu poate deoarece va fi prins de poliţişti, scrie Adevărul.

A doua zi dimineaţă, pe 16 aprilie 2009, suceveanul a fost capturat de carabinierii pe o stradă din provincia italiană Licola, având asupra sa cele două telefoane furate din casa familiei Ambrosio. Acsiniei i-a dat rapid în vileag pe complicii săi, care în au fost şi ei prinşi de poliţişti.

Chiar dacă procurorii au cerut închisoare pe viaţă doar pentru Marius Vasile Acsiniei, iar pentru ceilalţi doi complici câte 25 de ani de închisoare, judecătorii italieni i-au condamnat pe toţi cei trei români care au masacrat familia Ambrosio la închisoare pe viaţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Micile artiste din Dorohoi, pe podium la Festivalul „Ursuleţul de aur” de la Baia Mare!

astăzi, 13:21
51

Elevii de la Cercul Muzică folk-muzică uşoară de la Clubul Copiilor Dorohoi au participat la a XL-a ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de muzică uşoară „Ursuleţul de aur&rdquo...

Care este starea celor 15 pacienți internați după explozia de la Dedeman Botoșani

astăzi, 12:58
254

Ministerul Sănătăţii prezintă situaţia pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon din Iaşi”, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti ...

Viteza maximă a maşinii pe timp de caniculă. Detaliul care îţi poate salva viaţa la peste 35 de grade Celsius!

astăzi, 12:26
388

Temperaturile ridicate din ultima perioadă nu provoacă probleme doar la nivelul disconfortului corpului uman. Specialiştii auto avertizează astfel şoferii că există o viteză maximă a maşinii...