Primar din Botoşani, în scandalul culturilor de soia modificate genetic!

Primar din Botoşani, în scandalul culturilor de soia modificate genetic!
Numele unui primar din județul Botoșani apare în scandalul culturilor de soia modificate genetic care ar fi fost descoperite în mai multe localități de către reprezentanții Greenpeace.

Este vorba despre primarul din Leorda, Ștefan Dulgheru, care cultivă pâmântul împreună cu fratele său.

Din câte se pare, au fost prelevate probe și de pe terenul pe care cei doi îl dețin, dar deocamdată nu a fost comunicat rezultatul acestor probe.

"Sunt în trafic. Nu am timp să stau de vorbă", a fost răspunsul primarului din Leorda, după ce a fost întrebat despre acest scandal.

Echipa Greenpeace a prelevat probe de soia în perioada august – septembrie 2014, din județul Botoșani în urma unor sesizări locale.

10 din 10 probe testate – provenind din județul Botoșani – au ieșit pozitiv pentru organisme modificate genetic. Rezultatul testelor a fost atestat și de un laborator acreditat din Viena, Austria. În alte județe nu au fost identificate cazuri de cultivare ilegală a organismelor modificate genetic interzise.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă: „Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren!” (foto)

astăzi, 15:48
59

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, luni, o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costî...

Pui de bufniță salvat de jandarmii botoșăneni, după un apel la 112! (foto)

astăzi, 15:31
50

Prin grija jandarmilor botoșăneni, un pui de bufniță a ajuns pe mâini bune, la un cabinet veterinar din municipiul Botoșani, care a acceptat să îi îngrijească rănile produse,...

Femeie transportată la spital în urma unui accident produs pe o stradă din Botoșani! (foto)

astăzi, 15:15
345

O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier produs pe strada Petru Rareș din municipiul Botoșani, luni după-amiază. În eveniment au fost implicate două autoturisme.La...