Fost bugetar, evacuat din locuinţa ANL pentru datorii!

Fost bugetar, evacuat din locuinţa ANL pentru datorii!
Un botoşănean care a lucrat într-o instituţie de stat a fost evacuat din locuinţa ANL pe care o ocupa în cartierul Călugăreni, după ce nu şi-a mai plătit nici chiria, dar nici utilităţile de câţiva ani.

Bărbatul, împreună cu familia, a plecat în străinătate, dar nu s-a sinchisit să anunţe acest lucru şi la Locativa.

Datoriile au continuat să se acumuleze, şi întrucât titularul contractului nu a mai achitat vreun leu, reprezentanţii societăţii Locativa au deschis acţiune în instanţă, obţinând o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă în baza căreia s-a putut face evacuarea.

Datoriile acumulate la chirie şi la utilităţi se ridică la 25.000 de lei.

"Persoana respectivă, împreună cu familia, este plecată în străinătate, în Anglia am aflat noi. Nu a mai venit să predea locuinţa, a trebuit să ne adresăm justiţiei, până a apărut hotărârea judecătorească, până s-a pus în aplicare de către executorul judecătoresc, timpul a trecut, acolo s-a furnizat căldură în perioada de iarnă şi doar au încălzit pereţii. La chirie era în jur de 7.800 de lei. Întâmplător, lucrurile erau puţine. Acum un an când nu aveam hotărâre judecătorească am aflat de la vecini că mobila fusese ridicată de către părinţi", a declarat Florinel Gornea, directorul adjunct al societăţii Locativa.

La această dată, societatea a deschis în instanţă circa 300 de acţiuni pentru recuperarea datoriilor de la cei care locuiesc la ANL-uri dar şi în locuinţele sociale.

"La locuinţele ANL parcă au început să mişte, să îşi mai plătească din datorii. La ei e mai uşor de verificat motivat şi de faptul că la cei care au peste 35 de ani trebuie să reactualizeze contractele din an în an şi la reactualizare punem în aplicare Hotărârea Consiliului Local cu plata utilităţilor", a mai spus directorul adjunct al Locativa.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
24

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
86

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
47

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...