Poliţişti locali, reclamaţi pentru exces de zel! Primarul a dispus efectuarea unui audit!

Poliţişti locali, reclamaţi pentru exces de zel! Primarul a dispus efectuarea unui audit!
Mai multe nemulţumiri legate de modul în care îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu poliţiştii locali au ajuns pe masa primarului Ovidiu Portariuc, acesta dispunând efectuarea unui audit la instituţie, dar şi a unui sondaj pentru a vedea care este percepţia botoşănenilor despre activitatea Poliţiei Locale.

Edilul şef al municipiului a dat exemplul unui botoşănean care a fost amendat de poliţiştii locali pentru că avea depozitate în faţa porţii nişte lemne.

“Este un anumit mod de acţiune a unor angajaţi de la Poliţia Locală, nu a tuturor, nu aş vrea să generalizăm şi mă refer la modul cum înţeleg să aplice nişte sancţiuni unor cetăţeni care poate nu au realizat acele fapte cu rea intenţie ci pur şi simplu. Am exemplul unui om onest, un bun gospodar care întreţine inclusiv o parte din spaţiul public din zona în care locuieşte şi care îşi pregătea o parte din lemnele pentru iarnă şi le-a depozitat în faţa casei. Imediat a mers acolo un echipaj şi omul a fost amendat cu 900 de lei pentru că a depozitat lemnele pe spaţiul public. I-am rugat să abordeze altfel aceste situaţii, întâi prin anumite avertismente, şi nu de a acţiona din punctul meu de vedere atât de drastic", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Auditul şi sondajul vor fi realizate de funcionari din cadrul primăriei.

“Pornind de la aceste situaţii din ultima perioadă vom realiza un audit al activităţii Poliţiei Locale şi pe de altă parte un sondaj, un chestionar să vedem şi noi care este percepţia publică pentru că avem nevoie de aceste informaţii obiective, s-ar putea ca noi să fim subiectivi. În urma acestor informaţii, pe care sper să le avem în aproximativ două săptămâni, vom decide mai departe cum vom proceda. Din experienţa colegilor noştri din alte ţări vrem să preluăm aspecte care ţin de eficientizarea acestei structuri, modernizarea ei astfel încât să nu mai fie percepuţi poate fiind abuzivi în anumite situaţii şi poate a nu fi suficienţi de fermi în situaţii în care chiar s-ar impune acea fermitate. Vom analiza aceste rezultate şi vom decide cum putem face. Nu vreau să acuz pe nimeni, sunt situaţii singulare, sunt 4-5 agenţi care au un anumit tip de comportament, vor fi evaluaţi şi vom vedea cum vom acţiona în continuare", a mai spus primarul.

Edilul a cerut poliţiştilor locali ca atunci când au de acţionat în anumite situaţii să nu o facă sub imperiul emoţiilor, chiar dacă sunt întâmpinaţi cu ostilitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
276

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
476

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...