Primarul Ovidiu Portariuc a ajuns cu fiul la urgenţe. Cadrele medicale i s-au plâns că au probleme

Primarul Ovidiu Portariuc a ajuns cu fiul la urgenţe. Cadrele medicale i s-au plâns că au probleme
Primarul Ovidiu Portariuc a ajuns cu fiul său, în noaptea de marţi spre miercuri, la Centrul de Primiri Urgenţe de la Secţia de Pediatrie, copilul suferind de o viroză respiratorie, iar în timpul pe care l-a petrecut acolo până i-au fost recoltate analize şi a fost consultat edilul spune că a fost abordat de mai multe cadre medicale, care s-au plâns de problemele cu care se confruntă.

Principala nemulţumire a medicilor şi a asistentelor medicale de la Secţia de Pediatrie este cea legată de desfiinţarea Centrului de Primiri Urgenţe şi transformarea acestuia în cameră de gardă.

“S-au strâns câţiva medici, asistenţi, şi am avut o discuţie cu ei şi am aflat cu stupoare ca se pregăteşte desfiinţarea Centrului de Primiri Urgenţe pentru copii şi mutarea acestuia la centrul de la Spitalul Judeţean, la adulţi, ceea ce pentru mine este de neînţeles. Am aflat că cei de la urgenţe, de la Pediatrie, au laborator pe care nu îl folosesc. Am întrebat şi eu care este raţiunea şi mi-au spus că este directiva venită de la conducere pentru eficientizarea activităţii. Deşi discutăm acolo de o investiţie de aproape un milion de euro pentru modernizarea acelei unităţi de primiri urgenţe copii care arată foarte bine şi are oameni pregătiţi, iată că se doreşte trnsformarea ei în linie de gardă. M-am interesat şi am aflat ulterior că este o măsură de eficientizare economică", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul şel al municipiului spune că atât cei de la Consiliul Judeţean cât şi conducerea Spitalului Judeţean ar trebui să aibă o altă abordare legată de acest domeniu.

“Vreau să transmit un mesaj şi să îi rog şi pe domnul Florin Ţurcanu şi pe domnul Iliuţă să facă o diferenţă între logica economică care îţi spune că trebuie tăiate costurile, trebuie eficientizată activitatea, logică care se aplică în orice alt tip de activitate, mai puţin în sănătate. Nu putem opera cu aceeaşi logică cu care operăm la operatorul de apă. Trebuie un alt tip de abordare. I-aş ruga să trăiască experinţa aceasta de a sta acolo alături de părinţii care vin cu copii, alături de personalul medical care este total demoralizat. Există riscul de a crea un disconfort enorm părinţilor care se vor duce cu copiii la primire urgenţe la Spitalul Judeţean, unde vin adulţi, nu mai vorbim de această neutilizare a laboratorului modern pe care îl au şi care ar necesita doar angajarea unui om în plus. Nu ne putem juca cu lucrurile acestea", a completat Portariuc.

Primarul este de părere că cei de la Consiliul Judeţean ar trebui să direcţioneze mai multe fonduri către sistemul sanitar.

“Întreb de ce este subfinanţat Spitalul Judeţean şi de ce nu se alocă fonduri? Finanţarea de la Consiliul Judeţean este de cel puţin patru-cinci ori mai mică decât ar fi normal să fie. Modul de alocare a banilor şi prioritizarea lor ţine de Consiliul Judeţean. Nu poţi să aloci 15 miliarde în loc de 50, cum ar fi normal şi firesc pentru a putea funcţiona toate subunităţile. E mai simplu să tai, să închizi laboratoare de analize că nu sunt eficiente, să trimiţi personalul acasă", a conchis edilul care a spus că acest climat de instabilitate de la Spitalul Judeţean va determina plecări în masă ale cdrelor medicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de colectare deșeuri electrice și electronice în municipiul Botoșani, iată care sunt punctele de colectare!

astăzi, 18:41
15

De ce să predai spre reciclare deșeurile de echipamente electrice?Deșeurile electrice și electronice conțin pe de-o parte substanțe periculoase pentru mediu și sănătate și pe de altă pa...

Botoșănean prins la ieșirea din oraș conducând fără permis o mașină cu numere false!

astăzi, 18:11
32

În cursul zilei de luni,29 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pe Șoseaua Iașului din municipiul Botoșani un autoturism condus...

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
38

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...