BOTOȘANI: Consilier județean condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală!

BOTOȘANI: Consilier județean condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală!
Un consilier județean a fost condamnat, miercuri, de magistrații Tribunalului Botoșani la doi ani de închisoare cu executare după ce a fost judecat într-un dosar de evaziune fiscală.

 Este vorba de consilierul PP-DD Mihai Anițulesei, iar instanța i-a interzis acestuia şi dreptul de a mai desfăşura activitatea de administrator al unei societăţi comerciale.

Inculpat în acelaşi dosar, Nicuşor Luca, din Bucecea, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Cei doi au fost obligaţi de magistraţi să plătească statului, în solidar cu firma AM COS Company, administrată de Mihai Aniţulesei, suma de 66.150 lei, la care se vor adăuga accesorii.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.  

Mihai Anițulesei și Nicușor Luca au fost trimiși în judecată în 2013 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, după ce au încercat să se sustragă de la plata obligațiilor fiscale către bugetul statului.  

Potrivit rechizitoriului, în ianuarie 2009 Nicuşor Luca i-ar fi vândut fictiv lui Mihai Aniţulesei, două autospeciale, în urma acestei tranzacţii dorohoianul diminuându-şi sumele încasate pe firma AM COS Company şi pentru care trebuia să plătească impozit către stat. Prejudiciul estimat depășește 90.000 de lei.

Vezi AICI decizia magistraților!

 
(Foto: Mihai Anițulesei)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
560

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
64

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
73

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...