Elena Ceausescu a cheltuit o avere pentru tratarea poetului Nichita Stanescu

Elena Ceausescu a cheltuit o avere pentru tratarea poetului Nichita Stanescu
Mircea Gociman, amicul poetului si presedinte al Fundatiei Nichita Stanescu descrie pe site-ul sau o intalnire intre sotii Ceausescu si poet, la o intalnirea a conducerii Uniunii Scriitorilor. Elena Ceausescu i-a spus artistului ca stie ca nu se simte bine si ca va da dispozitii sa fie tratat. Peste putin timp, Nichita a primit acasa vizita persoanala a ministrului Sanatatii de la acea vreme, profesorul Eugeniu Proca.

"Dupa o discutie destul de lunga despre una, despre alta, ministrul a spus ca a venit sa-i faca un tratament pentru ficat, fiind trimis personal de tovarasa, care nu poate fi refuzata", scrie Gociman pe site-ul sau, gociman.com, potrivit liberatea.ro.

La refuzul lui Nichita Stanescu de a merge la spital, ministrul ar fi replicat: "Stimate domn, pleci la tratament chiar in clipa aceasta cu mine, de buna voie sau legat de echipa pe care am adus-o cu mine, putem pleca la tratament buni prieteni sau suparati unul pe altul!".

Nichita Stanescu a fost tratat la Mangalia Nord, in perioada 1979-1980, iar vizitele i-au fost supravegheate cu mare strictete de personalul medical. Nichita Stanescu a primit cele mai noi medicamente existente pe plan mondial si vitamine pentru refacerea ficatului. Din pacate, dupa tratament, marele poet a revenit la obiceiurile nesanatoase, iar in decembrie 1983 a murit, la doar 50 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
518

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
55

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
62

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...