La omul sarac, nici... E.ON-ul nu trage! Vezi in ce zona din Romania se plateste cel mai mult pentru energia electrica!

La omul sarac, nici... E.ON-ul nu trage! Vezi in ce zona din Romania se plateste cel mai mult pentru energia electrica!
Pretul energiei electrice platit de consumatorii casnici a devenit diferentiat pe teritoriul tarii, in functie de cei opt furnizori de energie ai populatiei. S-a ajuns la aceasta situatie intrucat, de la 1 iulie, populatia primeste 10% din consumul de energie de pe piata libera.

Din acest motiv, pe factura a aparut un nou tarif, denumit consumul de energie activa concurentiala, care arata cantitatea de energie luata de pe piata libera si pretul acesteia.

In Romania, exista opt furnizori traditionali care livreaza energie consumatorilor casnici, respectiv fostele filiale ale Electrica. Dintre acestea, trei sunt de stat, anume Electrica Furnizare Muntenia Nord, Transilvania Nord si Transilvania Sud, iar cinci au fost privatizate, anume CEZ Vanzare Oltenia, E.ON Energie Romania - Moldova, Enel Energie Muntenia, Enel Energie Banat si Enel Energie Dobrogea.

Potrivit datelor de pe site-ul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), pentru perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, clientii E.ON Energie - Moldova platesc cel mai mare CPC, respectiv 0.5132 lei pe kWh, pentru energia de joasa tensiune.

Urmeaza Electrica Muntenia Nord, cu un tarif de 0.5039 lei pe kWh, Electrica Transilvania Sud - 0.4876 lei pe kWh, CEZ - 0,4845 lei pe kWh, Enel Banat - 0.4838 lei pe kWh, Enel Dobrogea - 0.4783 lei pe kWh, Electrica Transilvania Nord - 0.4673 lei pe kWh si Enel Muntenia - 0.,4344 lei pe kWh, potrivit economica.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
9

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
30

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
29

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...