Marele pericol din masina ta: Ce boli grave iti poate provoca odorizantul

Marele pericol din masina ta: Ce boli grave iti poate provoca odorizantul
Odorizantele de masina ofera un miros placut in interiorul lor, insa contin substante care iti pun sanatatea in pericol. Printre simptomele declansate de ele se numara durerile de cap si ametelile.    

Odorizantele care se gasesc sub forma unui carton ce se agata de oglinda sunt pline de substante periculoase despre care producatorii nu vor sa dezvaluie prea multe informatii, scrie Care2, citat de ziare.com.    

Ei nu vor sa spuna ce substante folosesc invocand pretextul ca altcineva le poate fura secretul. Specialistii in domeniu au dezvaluit insa cateva dintre aceste ingrediente periculoase pentru sanatatea noastra.

Ftalatii  

86% dintre odorizantele de masina contin ftalati periculosi. Acestia sunt folositi inclusiv la producerea jucariilor pentru copii, in industria auto, pentru a produce vopsea si pesticide, dar si pentru cosmetice si parfumuri.    

Ftalatii influenteaza negativ hormonul masculin testosteron si sunt asociati cu problemele care tin de reproducere.  

Acetona  

 Aceasta este o toxina care afecteaza aproape toate organele vitale. In plus, sangele, tractul gastrointestinal si sistemul nervos au si ele de suferit din cauza acetonei. Efectele secundare pe care ea le provoaca sunt numeroase.  

Propanul    

El este o toxina care afecteaza sistemul cardiovascular si sangele.

De asemenea, inima, rinichii, pielea si sistemul respirator au de suferit din cauza propanului.  

Alte substante toxice  

 Alte substante toxice pe care odorizantul de masina la contine sunt parfumul specific (el are chiar si 400 de ingrediente periculoase), benzenul (cauzeaza leucemie) si formaldehida-care poate provoca o forma de cancer a cailor respiratorii superioare. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
659

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
176

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
455

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...