Angajații Eltrans protestează: "Nu suntem de acord cu revenirea lui Ioan Comarița la cârma societăţii noastre"

Angajații Eltrans protestează: "Nu suntem de acord cu revenirea lui Ioan Comarița la cârma societăţii noastre"

Ioan Comarita

Declarația primarului Ovidiu Portariuc în ceea ce privește o eventuală numire a lui Ioan Comarița la conducerea Eltrans a stârnit un val de nemulțumire în rândul angajaților societății, care amenință cu proteste în cazul în care Comarița se întoarce la conducerea Eltrans.

Sindicatul Eltrans a trimis o notă de protest către Primăria Botoșani prin care anunţă că revenirea lui Comariţa pe funcţia de director general va avea efecte dezastruoase.

"Aflând din mijloacele mass-media locale despre intenţia dvs. de a-l numi în funcţia de director general al SC ELTRANS SA pe dl. Ing. Comariţa Ioan, ne exprimăm public protestul faţă de această intenţie. În perioada de tristă amintire pentru noi, în care la conducerea SC ELTRANS SA s-a aflat dl. Comariţa Ioan, unitatea a funcţionat cu mari pierderi iar dialogul şi comportamentul acestuia cu angajaţii a fost necorespunzător. Nu suntem de acord cu revenirea acestuia la cârma societăţii noastre, apreciind că acest lucru va avea efecte dezastruoase pentru SC ELTRANS SA. Vă aducem la cunoştinţă poziţia noastră, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente neplăcute", se precizează în nota de protest iniţiată de sinicatul Eltrans.

Cristian Seserman, liderul de sindicat de la SC Eltrans SA, spune că angajaţii acestei societăţi nu se opun schimbării directorului general, dar nu acceptă revenirea lui Ioan Comariţa.

"Asteptăm decizia primăriei. Pe data de 7 ianuarie trebuia să semnăm un nou contract colectiv de muncă. Nu l-am semnat deoarece am aşteptat numirea noului director. Cert este că angajaţii Eltrans nu acceptă revenirea domnului Comariţa în funcţia de director general. Îl cunoaştem foarte bine. În perioada în care a fost director erau întârzieri la plata salariilor, salariile erau diminuate, Eltrans era în pragrul desfiinţării. De asemenea, îi reproşăm comportament pe care l-a avut faţă de salariaţi. Nu contestăm că vor să-şi pună un om cei de la USL. Din toţi l-au găsit tocmai pe domnul Comariţa? Domnul Comariţa deja vehiculează că va cumpăra 12 autobuze. Situaţia actuală a societăţii este una bună. Salariile sunt plătite la zi, primim bonuri de masă, societatea este pe profit şi ar fi păcat să revenit la situaţia din 2008", a spus Cristian Seserman, lider de sindicat Eltrans.

Comarița a fost înlocuit din funcția de director în ianuarie 2009, ca urmare a managementului defectuos, dar și a existenței unor conflicte între conducere și angajați.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
8

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
18

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
195

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...