Ce fel de carti citesc romanii?

Ce fel de carti citesc romanii?
Cartile cele mai cautate de romani sunt cele care dezbat teme legate de sanatate, nutritie sau dezvoltare personala.

"Romanii dau bani pe carti care sunt simptomatice pentru motivatia lor: sanatate, nutritie (are tangente si cu corpul si cu frumusetea), erotism in diferite versiuni (mai mult sau mai putin exotice pentru ei), carti despre echilibru, fericire, dezvoltare personala si tot ce tine de psihismul lor si de atitudinea fata de viata", se arata intr-un comunicat al librariei online elefant.ro.

Potrivit psihologului Aurora Liiceanu, colaborator al Bookmag, consumatorii de carti sunt mai degraba femei, "caracterizate prin interesul pentru tematicile respective - nutritie, introspectie si spaime fizice".

Si pe portalul librariei elefant.ro aproximativ 75% dintre cumparatori sunt femei, acestea fiind interesate si de cartile pentru copii, a doua categorie bine vanduta dupa romane si urmata de lectura motivationala.

De asemenea, cele mai cumparate titluri din Romania sunt cartile care privesc transformarea personala, motivatia si resorturile psihologice, potrivit rezultatelor reiesite din analiza datelor generate de libraria elefant.ro pentru primele opt luni ale acestui an.

Printre titlurile preferate de romani se numara "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey" de E.L. James, "Studiul China" de T. Colin Campbell, "Sanatatea are gust" de Mihaela Bilic, "Secretul" de Rhonda Byrne sau "Jamie, ministrul hranei sanatoase" de Jamie Oliver.

In acelasi timp, romanele sunt la mare cautare in librariile romanesti.

Cele mai cautate romane sunt: "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey" de E.L. James, "Dragostea in vremea holerei" de Gabriel Garcia Marquez. (editia 2012) si "Mostenirea" (al patrulea volum al ciclului Eragon - Mostenirea), de Christopher Paolini.

In ceea ce priveste lectura motivationala, cartile care au starnit interesul cititorilor sunt: "Secretul" si "Magia" de Rhonda Byrne sau "Inteligenta emotionala" (Editia a III-a) de Daniel Goleman.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32
27

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
126

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
68

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...