A fost realizat actul constitutiv al Zonei Metropolitane Botosani

A fost realizat actul constitutiv al Zonei Metropolitane Botosani
Primarul Catalin Flutur a anuntat ca a fost definitivat actul constitutiv privind Zona Metropolitana Botosani, din care ar urma sa faca parte municipiul Botosani si comunele Mihai Eminescu, Stauceni, Rachiti, Curtesti, Baluseni si Roma.

Urmeaza ca in perioada urmatoare sa aiba loc o intalnire intre toti primarii acestor localitati, iar conceptual de Zona Metropolitana sa fie prezentat intr-un simpozion ce va avea loc in luna martie.

Edilul sef al municipiului a precizat ca nu ar fi exclus ca in aceasta asociere sa intre si alte localitati, in acest sens manifestandu-si dorinta autoritatile din Bucecea.

"Am definitivat actul constitutiv al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Botosani, urmand ca impreuna cu ceilalti membri fondatori, primarii celorlalte localitati, sa purtam o discutie. Noi vom face o prezentare destul de serioasa in cadrul unui simpozion in cursul lunii martie, impreuna cu cei de la Asociatia Comunelor, in care vom prezenta conceptul, neexcluzand ca daca exista doritori, in timp, sa mai primim in aceasta Zona Metropolitana", a spus primarul Catalin Flutur.

Edilul a mai mentionat ca datele recensamantului, ce vor fi facute publice in anul 2013, vor constitui un factor important in atragerea fondurilor europene, in vederea realizarii de proiecte.

"Datele de la recensamant, coroborate si cu datele de la comune, care vor sa intre in Zona Metropolitana, ne vor conferi multe atuuri pentru atragere de fonduri de coeziune in perioada 2014-2019, urmand ca impreuna, dupa constituire, sa ne gandim si la proiectele pe care urmeaza sa le desfasuram impreuna. Avem o serie de propuneri, le vom prezenta si speram ca vor fi de acord si vor intelege care sunt beneficiile", a adaugat Flutur.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
37

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
29

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
64

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...