Ministru la 31 de ani: Cine este Bogdan Dragoi, propunerea PDL pentru Finante

Ministru la 31 de ani: Cine este Bogdan Dragoi, propunerea PDL pentru Finante
La 31 de ani, Bogdan Drăgoi este deja secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Unul dintre cei mai tineri demnitari români, Drăgoi şi-a început cariera în administraţie încă de la vârsta de 25 de ani, când a fost numit consilier la Ministerul Integrării Europene, minister înfiinţat înainte de integrarea României în Uniunea Europeană.

După numai cinci luni de activitate le Ministerul Integrării Europene, în septembrie 2006 Drăgoi era numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor, fiind propunerea Partidului Democrat (PD).

Bogdan Drăgoi este socotit artizantul României pe piaţa externă prin vânzarea de euro-obligaţiuni pe cinci ani, la un randament de 5,29%, potrivit unui articol din Ziarul Financiar.

În 2007, înlăturat de la guvernare odată cu venirea lui Călin Popescu Tăriceanu la Palatul Victoria, Drăgoi a îndeplinit funcţia de director general economic în Primăria Bucureşti, în timpul mandatului lui Adriean Videanu.

Cariera ca om de afaceri

Bogdan Drăgoi, născut la 27 mai 1980, este absolvent al Tufts University, o universitate privată din Boston, Massachusetts. Universitatea e împărţită în zece şcoli, cea mai renumită fiind The Fletcher School of Law and Diplomacy, cea mai veche şcoală de relaţii internaţionale din Statele Unite. Drăgoi, absolvent la Fletcher, a lucrat apoi la Londra şi Bucureşti, pentru grupul Inquam, care deţinea Telemobil în România.

În 2004, după plecarea de la Inquam, înfiinţează, împreună cu câţiva prieteni, Focus Sat, un operator telecom prin satelit. În 2006, Focus Sat era cumpărat de UPC. La momentul vânzării, Drăgoi era vicepreşedinte al Focus Sat.

Tatăl lui Drăgoi, apropiat al generalului Stănculescu

Tatăl lui Bogdan Drăgoi este Dan Drăgoi, un om de afaceri care a prosperat în anii 90. În timpul regimului comunist, Dan Drăgoi a fost "mâna dreaptă" a generalului Victor Stănculescu.

Numele lui Dan Drăgoi se leagă foarte mult de grupul Balli, traderul de metale cu rădăcini iraniene, care desfăşura afaceri în România la începutul anilor `90 în domeniul petrolului, oţelului şi a altor metale neferoase.

Potrivit ZF, la un moment dat, Dan Drăgoi a stat şi în spatele înfiinţării băncii RoBank care i-a dat credit lui Ion Iliescu să-şi cumpere apartamentul din vila în care stă de peste 20 de ani şi a companiei de asigurări Asigurarea Anglo-Română.

Începând cu anul 2000, Dan Drăgoi a intrat în grupul lui Adriean Videanu, cei care preluaseră puterea alături de Traian Băsescu în Partidul Democrat.

www.realitatea.net/

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
42

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
25

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
55

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...