Mihai Tibuleac despre Lacul cu nuferi: “Putem apela si la calea exproprierii pentru cauza de utilitate publica”

Mihai Tibuleac despre Lacul cu nuferi: “Putem apela si la calea exproprierii pentru cauza de utilitate publica”
Dupa ce negocierile purtate cu medicul Dorin Vasiliu, in vederea achizitionarii Lacului cu nuferi, au esuat, presedintele Consiliului Judetean a precizat, in cadrul sedintei de joi, ca institutia va folosi toate mijloacele legale pe care le are la dispozitie pentru ca acest obiectiv sa treaca in proprietatea judetului.

La aceasta data, in instanta exista deja introdusa o actiune, pentru stabilirea unui pret corect de vanzare a Lacului cu nuferi, insa Consiliul Judetean mai are la dispozitie o cale de revendicare.

“In momentul acesta am atacat in justitie, nevoiti fiind. Aceasta este cea de-a doua cale si este in curs de solutionare. Daca nici aceasta nu va avea un rezultat favorabil vom fi nevoiti sa apelam si la a treia cale, respectiv cea a expropierii pentru cauza de utilitate publica", a spus Mihai Tibuleac, presedintele Consiliului Judetean.

La randul lor, consilierii judeteni au solicitat Executivului CJ sa faca toate demersurile pentru ca Lacul cu nuferi sa treaca in proprietatea judetului.

“Am facut parte din acea comisie care s-a stabilit la Consiliul Judetea pentru achizitionarea Lacului cu nuferi. In bugetul judetean am avut aprobata suma de 50.000 de lei, in vederea cumpararii, proprietarul nu a acceptat decat minim 400.000 de lei. Lacul cu nuferi deocamdata este proprietate private. S-a facut o greseala, nu stiu de catre cine, Romsilva, Consiliul Judetean, Prefectura, Comisia Judeteana de Fond Funciar. Ar trebui facute in primul rand demersurile necesare ca sa redobandim, fie prin cumparare, fie prin anularea titlurilor de proprietate, fie prin schimburi de teren, acest obiectiv turistic care ne-a apartinut si care ar trebui sa ne apartina. Cine a facut greseala, sa raspunda", a spus consilierul judetean Gheorghe Epuras.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
34

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
79

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...