25 de primarii amendate de Garda de Mediu pentru lipsa Registrelor spatiilor verzi!

25 de primarii amendate de Garda de Mediu pentru lipsa Registrelor spatiilor verzi!
Nu mai putin de 25 de primarii din judetul Botosani au fost amendate de Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu, pentru ca nu au intocmit Registrul spatiilor verzi.

Amenda a fost de 1.000 de lei pentri fiecare administratie publica locala in parte. Desi la ultimul Colegiu Prefectural, primarii s-au plans ca nu stiu sa intocmeasca acest Registru, comisarul sef al Garzii de Mediu, Rodica Zelinca, a precizat ca nu au motive sa faca acest lucru, in conditiile in care in cadrul fiecarei primarii exista specialisti la cadastru si fond funciar.

“Din cele 44 de unitati administrativ teritoriale controlate, 25 au fost sanctionate, printre care si unitati administrativ teritoriale urbane, cum ar fi Darabani, Dorohoi si Saveni. Acestea nu aveau intocmite registrele spatiilor verzi, respectiv fise, identificare de specii, suprafete, parcele. Am vazut punctul de vedere al primarilor in sedinta de Colegiu Prefectural, dar nu este veridic, tinand cont ca au avut un an si ceva la dispozitie sa intocmeasca acest Registru, au specialisti in cadrul primariei la fond funciar, cadastru", a spus Rodica Zelinca, comisar sef in cadrul Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Botosani.

Controalele la primarii, in ceea ce priveste intocmirea Registrului spatiilor verzi, vor continua pana in luna octombrie. Primariile care au fost deja sanctionate si nu intocmesc aceste Registre risca amenda de 10.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
480

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
46

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
59

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...