Botosanenii vor sa fie consultati: "Sa votam pe net trupele care vor canta la Revelion!"

Botosanenii vor sa fie consultati: "Sa votam pe net trupele care vor canta la Revelion!"

Hara, printre formatiile cu care Primaria Botosani negociaza

Numele artistilor propusi pentru concertul de Revelion din anul acesta nu sunt pe placul tuturor botosanenilor, parerea celor mai multi dintre cei intervievati de reporterii Stiri Botosani fiind ca trupele care vor urca pe scena in noaptea de Revelion sunt "expirate".

Botosaneni spun ca le-ar placea sa fie consultati cu privire la organizarea acestui eveniment dedicat lor, cei tineri venind chiar si cu idei referitoare la metoda practica prin care si-ar putea exprima opinia: "sa votam pe net!".

DJ Rynno & Sylvia, Andreea Balan, Hara şi D’La Vegas sunt artiştii propusi de Aurel Moldoveanu, administratorul firmei cu care municipalitatea va colabora pentru organizarea acestui spectacol.

"Am început mai repede pregătirile pentru că ajungeam de fiecare data în postura de a nu mai găsi care să concerteze la Botosani. Am luat legatura cu o firma de impresariat, care se va ocupa de organizarea acestui eveniment în baza unor sponsorizari pe care le vom obţine noi de la agenţii economici din oraş, cei care vor dori să ne ajute pentru organizarea acestui eveniment", spune viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Ce spun botosanenii: "De cantat canta banda!"

"Andreea Balan mai exista? Mai canta ceva?", se intreaba Vlad Ciornei, licean. "Despre Hara stiu ca au avut la un moment dat o piesa destul de O.K., dar atat. Si asta demult. Mie mi-ar placea sa vina Voltaj", afirma liceanul.

"Eu as prefera sa vina mai putini, dar mai de calitate sau macar mai in voga. Nu imi place nicio trupa din cele care vor veni. Dar probabil tot voi merge la concert, cu prietenii. Cine mi-ar placea sa vina? Nu stiu, poate Loredana. Nu ca imi place neaparat, dar macar face atmosfera", spune o alta eleva.

"Mie imi place D’La Vegass. Chiar daca nu scot piese pe banda rulanta si nu ii vedem asa des pe la televizor, au concerte frumoase. Despre restul nu stiu ce sa spun", este parerea Iuliei Galca, tot eleva.

Mai pretentiosi decat elevii s-au dovedit a fi botosanenii de varsta medie. Si asta, probabil, pentru ca ei sunt platitori de taxe si impozite si sunt constienti de faptul ca acest concert este platit din banii lor.

"Nu inteleg de ce aveau nevoie neaparat de o firma de impresariat, indiferent a cui o fi ea. Asta presupun ca nu face servicii gratuite. Pentru mine, daca ceva nu iese bine, tot Primaria e de vina. Oricum, toti care vin nu fac decat sa danseze. Ca de cantat canta banda. Mai bine ar face eforturi sa aduca pe cineva care canta live. Daca ma intrebati pe mine, Florin Chilian ar fi chiar potrivit. Mai face o gluma, mai canta", este parerea lui Cristi Nedelcu, inginer.

"Avem la Botosani atatia solisti de muzica populara. Pe ei de ce nu ii aduce? Nu spun sa fie numai muzica populara, ca mai trebuie distrati si cei tineri, dar macar unul. In loc sa dea bani la fufele astea care nici macar nu canta de fapt. Ele sunt asa, sa isi mai clateasca barbatii ochii", afirma revoltata Mioara Budai, somera.

"Hara este o alegere buna, dar in rest... Andreea Balan, asta nu e una dintre fetele alea doua de la Andre? Nici nu stiam ca mai canta. Eu oricum nu cred ca voi merge. Depinde cat de frig va fi", spune Iulian Ciornei, electrician.

Varstnicii, cum era de asteptat, nu sunt interesati de acest gen de evenimente, cei mai multi dintre ei punand accentul doar pe partea goala a paharului. "Mai bine nu ar face nimic. Costa multi bani, e galagie si oameni beti pe strada si multa mizerie la sfarsit. Mai bine ar face ceva pentru oras cu banii aia aruncati aiurea", explica Maria Aionesei, pensionara.

"Sa votam pe net!"

In ceea ce priveste ideea consultarii botosanenilor cu privire la organizarea evenimentelor de acest gen, cei mai deschisi au fost tinerii, care au gasit si solutia: sa votam pe internet.

"Ar fi foarte simplu sa votam pe internet. Cineva de la Primarie sa faca o lista cu trupe si sa le dam voturi", este ideea lui Marius, elev la liceu. Ideea unui vot pe site-ul Primariei este sustinuta si de Aurica Manea, agent  de asigurari: "Ar fi o idee ca cei din cadrul Primariei sa faca o lista cu artistii pe care si-i permit din punct de vedere financiar, sa o posteze pe net, pe site-ul Primariei, si sa votam. Ar fi putin absurd sa facem chiar noi propunerile, deoarece gusturile noastre ar putea fi putin cam scumpe".


Una peste alta, fie ca le plac sau nu artistii, botosanenii au inceput sa se obisnuiasca deja cu ideea Revelionului in strada. Si daca nu vor iesi din casa pentru concerte, cu siguranta o vor face pentru a se intalni cu prietenii sau macar pentru a admira artificiile.


 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
142

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
515

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
209

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...