Aproape 600 de directori de spitale din tara vor fi demisi!

Aproape 600 de directori de spitale din tara vor fi demisi!
Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a anuntat, marti, concedierea a 577 de directori de spitale din tara, deoarece sunt prea multe functii de conducere in unitatile sanitare, prin reducerea numarului de posturi urmand sa se faca o economie de un milion de lei lunar.

Cele 577 de persoane sunt directori din cadrul colegiilor directoare ale spitalelor, majoritatea numiti interimar. Numarul total de posturi de conducere din sistemul sanitar va fi astfel redus de la 2.069 la 1.492 (-28%).

Ministrul Sanatatii a mai spus ca unele spitale au prea multi directori, dand exemplul spitalului clinic judetean Mures, unde pe langa manager, mai sunt alte zece functii de director, dintre care doi directori medicali.

Demiterea celor 577 de directori va incepe miercuri si se va termina in cateva zile. Attila Cseke a precizat ca numirea si demiterea acestor directori este o atributie a Ministerului Sanatatii. "Din cele 2.069 functii de conducere, mai mult de jumatate sunt ocupate de interimari, la momentul actual", a adaugat ministrul Sanatatii.

Incepand de miercuri, in functie de numarul de paturi si de profilul spitalului, numarul total de functii de conducere, incluzand managerul, va fi cuprins intre trei si cinci.


Attila Cseke a declarat de asemenea ca diferentele intre cheltuielile de personal sunt prea mari intre spitalele de acelasi gen si a dat exemplul spitalului judetean de urgenta Buzau, unde la 990 de paturi cheltuielile de personal reprezinta 71% din buget, pe cand la spitalul judetean de urgenta Targoviste, la acelasi numar de paturi, cheltuielile de personal reprezinta 54% din bugetul unitatii.

Drepturile salariale ale unor directori administrativi variau intre 2.300 si 7.895 de lei, cel din urma salariu fiind de la Spitalul Clinic de Prihistrie Socola din Iasi.

Prin reducerea numarului de posturi se va face o economie de 20-30% din cheltuielile totale de personal din unitatile sanitare, a mai spus ministrul.

 

 


Newsin

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
126

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
379

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
68

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...