Iftime, penalizat de Comisia de Disciplina a FRF pentru ca a făcut praf un arbitru! Are de plătit o amenda considerabilă

Iftime, penalizat de Comisia de Disciplina a FRF pentru ca a făcut praf un arbitru! Are de plătit o amenda considerabilă

Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal l-a sancţionat, luni, pe finanţatorul clubului FC Botoşani, Valeriu Iftime, cu avertisment şi o penalitate sportivă de 6.000 de lei pentru comportare jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului în urma unei sesizări a Comisiei Centrale a Arbitrilor.

"Comisia admite sesizarea. În temeiul art. 12 şi 14 bis raportat la art. 52.2.b din RD al FRF sancţionarea pârâtului Valeriu Iftime cu avertisment şi penalitate sportivă de 6.000 lei", se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al FRF.

Concret, Valeriu Iftime a fost penalizat pentru jignirile aduse arbitrilor după meciul dintre Botoșani și Craiova din Cupa României, pierdut de echipa lui Iftime cu scorul de 1-0. Golul craiovenilor a venit dintr-un penalty, în minutul 2. În minutul 8, FC Botoșani cerea penalty după un fault clar asupra lui Marcel Holzmann, însă Bârsan a refuzat acest penalty clar.

„Foarte supărat sunt! Știți cum e? Ca la o judecată, după ce ai pierdut și stai în pușcărie 10 ani, te eliberează și îți spun că ai avut dreptate. Ce să îi spui domnului Bîrsan? Când am văzut că arbitrează el am spus că iar o comite. Așa mi s-a părut mie. Vă jur, pe cuvântul meu, că am spus înainte că o să greșească. Nu știu dacă e ceva împotriva noastră că nu cred.

Faptul că a fost un teren atât de greu… El nu era înghețat, se putea juca pe el. Parcă nici Dumnezeu nu ne ajută. Exact de la ora 7 a început să ningă. Ce poți să faci mai mult? Cei de la Primărie chiar au muncit. Terenul nu a fost înghețat, numai că atunci când ninge ca într-o iarnă rusească, nu ai ce-i face, pur și simplu.

Asta am spus și eu: «Ăsta e omul Craiovei!». Nu pot să cred și are și fața aia care cere toate datoriile din lume. Nu mă iau de fizicul lui. Bine, trebuie să aibă și o alură sportivă. Dar îmi pare rău, nu pentru mine că nu sunt eu câștigătorul Cupei României, dar nu se poate.

Copiii ăștia din lotul meu cred că ne fură cineva voit. Aseară, mi-a trebuit o oră să le spun că nu e adevărat. Ei cred că e cineva împotriva noastră. A fost clar penalty. Problema e că nici nu aude surdul ăsta, că au urlat încontinuu.

Nu vă mai spun că anul ăsta chiar ne gândeam la asta (n.r. la Cupa Rrmâniei). Am vorbit și cu Mareius: da, domne, ne gândim la Cupă, pentru că e un traseu oarecum rezonabil. Nu se știe ce o să facem mai departe, dar haide să jucăm cu toată tăria, cu toată seriozitatea. Bineînțeles că echipa are nevoie de un teren bun, dar când un arbitru te dezavantajează, ți-e frică după aia Vorba lui Șeroni: «Mi-era o frică… alunec și îmi mai dă un galben».

Nu simt că arbitrii fac jocurile cuiva, îi simt doar foarte slab pregătiți”, a spus Valeriu Iftime, la ProSport Live, acesta fiind declarația in baza căreia a fost găsit vinovat de calomnie.

Același arbitru Bârsan a făcut praf meciul dintre CFR și Dinamo, 1-0, de acum doua zile.

Si Marius Croitoru a dat vina pe arbitri după acel meci.

„Ce aș putea să spun? Am avut și noi meciul nostru... Din păcate, alții își lasă amprenta, nu cei care ar trebui. Nu pot să cred că, fiind la trei metri de fază, zici că nu e fault. E prea mult!

 

Am jucat cu o echipă bună, pe care o respect și apreciez. Dar asta nu înseamnă că trebuie să faci ce a făcut arbitrul. Nu ai voie. Nu știu dacă s-ar fi schimbat meciul, dar dă ce e de dat!

Nu poți spune că nu vezi ce e la doi metri de tine. Mi-e greu să cred, mi-e greu să accept! Dacă nu e penalty, deși se lovesc genunchi în genunchi, ar trebuie ca noi și jucătorii să ne apucăm de altceva. 

Cum să fiu calm când văd că nu vrei să dai un penalty clar? Să vină arbitrul în vestiar ca să vadă cum plâng jucătorii. Accept să greșești și să fii poziționat prost, dar acum erai la doi metri de fază”,  spunea Marius Croitoru după acel meci.

"FC Botoșani a părăsit Cupa României în faza optimilor de finală, în fața Universității Craiova, după un meci în care FC Botoșani a fost clar dezavantajată de arbitraj. Marcel Bârsan, centralul partidei a refuzat să acorde un penalty clar în minutul 8, deși era la 3 metri de fază", titra stiri.botosani.ro la finalul meciului.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani- Craiova 1-1! Egal muncit după un meci greu

astăzi, 21:00
99

FC Botoșani și Universitatea Craiova s-au întâlnit miercuri seară în etapa a doua a Play-Off-ului primei divizii.FC Botoșani deschidea scorul în minutul 12, prin Reald...

Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport gratuit la şcoală

astăzi, 20:34
90

Deputaţii au adoptat miercuri o propunere legislativă care completează Legea Educaţiei naţionale nr. 1/2011, potrivit căreia elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de ...

Masca ar putea să nu mai fie obligatorie pe plajă, de la 1 iunie

astăzi, 20:09
67

Masca nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie, anunță surse guvernamentale. Asta înseamnă însă că cei care vor merge la mare de 1 mai și de Paște vor fi obligați să poart...