Mare meci mare pe Municipal! Astăzi: FC Botoşani - CFR Cluj, ora 20.30. Cu titlul pe masă

Mare meci mare pe Municipal! Astăzi: FC Botoşani - CFR Cluj, ora 20.30. Cu titlul pe masă

FC Botoșani și CFR se întâlnesc marți seară, pe Municipal, într-un duel ce poate decide campioana României. Cu o victorie, CFR va sărbători al patrulea titlu consecutiv.

Patru înfrângeri a suferit FC Botoşani pe teren propriu în 2021, interval în care a mai înregistrat șapte victorii şi o remiză.

Moldovenii au marcat cel puţin un gol în 10 dintre cele 12 jocuri disputate din postura de gazdă în acest an calendaristic (2021).

FC Botoşani şi CFR Cluj s-au mai întâlnit de 21 de ori în principala competiţie internă, de cinci ori au câştigat moldovenii, de 12 ori s-au impus ardelenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu FC Botoşani gazdă: 10 meciuri - 5 victorii FC Botoşani - două remize - 3 succese CFR Cluj.

Întâia dispută a avut loc pe 21 iulie 2013, 0-0 pe terenul moldovenilor, partida consemnând şi debutul botoşănenilor în Liga 1.

Primul din cele 12 succese izbutite de clujeni s-a înregistrat pe 15 decembrie 2013, CFR-FC Botoşani 3-1.

13 decembrie 2015, FC Botoşani - CFR Cluj 2-1, prima victorie izbutită de formaţia moldavă în duelurile directe (Ngadeu, I. Fulop / Lopez).

Cea mai mare diferenţă de scor: 16 aprilie 2016, CFR Cluj - FC Botoşani 6-0, rezultat care a consemnat şi cea mai severă înfrângere suferită de gazdele din această rundă în Liga 1.

Cea mai recentă întâlnire directă: 28 aprilie 2021, CFR Cluj - FC Botoşani 2-0, dublă Runar Sigurjonsson.

Mediile de vârstă:

FC Botoşani - 26 ani şi 4 luni;

CFR Cluj - 29 ani şi 5 luni, cea mai mare din campionat.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
341

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
18

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
376

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...