Loredana Toma, halterofila din Ibănești, face senzație în lume! A ridicat Moscova în picioare

Loredana Toma, halterofila din Ibănești, face senzație în lume! A ridicat Moscova în picioare

Loredana Toma (26 de ani), legitimată la CSS Botoșani, a câștigat 3 medalii de aur la Campinatul European de Haltere de la Moscova și este aproape de o calificare la Jocurile Olimpice.

Născuta la Ibănești, județul Botoșani, Loredana este o sportivă care face cinste de mulți ani județului nostru.

Ieri, în concursul de la Moscova, a strâns 244 de kilograme, cu 14 mai mult decât medaliata cu argint și 22 față de ocupanta treptei de bronz. De fiecare dată, a intrat ultima în concurs, anunțând greutăți la care destule dintre celelalte competitoare își încheiaseră deja evoluția. La smuls, a pornit direct la 101 și a săltat bara ținând-o deasupra capului fără să clipească. La fel la 107 și la un impresionant 114, cu care și-a egalat cea mai bună performanță personală. Britanica Sarah Davies s-a clasat a doua, 101 kilograme.

11 medalii a adunat România deocamdată la Campionatele Europene de la Moscova, între care 6 de aur, 4 de argint, 1 bronz

La aruncat a procedat similar, ridicând miza cu un start la 123 de kilograme, unul în plus față de Davies, adversara cea mai valoroasă de ieri. A ridicat ferm bara, la fel cum a făcut și la 130. Britanica marcase 122, 126 și apoi sporise un pic suspansul cu o reușită emoționantă la 129. Românca a închis însă întrecerea înainte ca artificiile britanicei să se fi risipit. Toma a încercat și la 137, care i-ar fi depășit cu un kilogram cel mai bun rezultat, reușit anul trecut, la Roma, la Cupa Mondială, fără succes însă.

În ceea ce privește bilanţul delegaţiei Romaniei la CE de la Moscova, acesta este de şase medalii de aur, în ordina următoare:

Monica Suneta Csengeri – trei la categoria 49 kg, Loredana Toma – trei la categoria 64 kg), patru de argint (Cosmina Pană – categoria 45 kg, la aruncat, Mihaela Valentina Cambei – categoria 49 kg, la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – categoria 55 kg, la aruncat şi la total) şi una de bronz (Mihaela Valentina Cambei – categoria 49 kg, la total).

De menționat este faptul că, Loredana Toma și-a spulberat competiția cu un scor fără precedent la proba de Smuls Aruncat Total.

1. Loredana Toma (România) 114kg 130kg 244kg

2. Sarah Davies (Marea Britanie) 101kg 129kg 230kg

3. Anastasiia Anzorova (Rusia) 100kg 122kg 222kg

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
54

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
146

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
82

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...