Marius Croitoru, nerăbdător! Nu crede în jocurile de culise înaintea ultimei etape

Marius Croitoru, nerăbdător! Nu crede în jocurile de culise înaintea ultimei etape

FC Botoșani este la un pas de a doua prezența consecutivă în Play-Off și de intrarea într-un grup select. Vineri, de la ora 20:30, FC Botoșani joacă la Voluntari și are nevoie de trei puncte.

De obicei, în astfel se situații, încep să apară speculații privind jocurile de culise. Se dă o luptă în 3 echipe, 3 meciuri, deci în total avem 6 echipe implicate în acestă cursă. Chiar și așa, Marius Croitoru crede că vineri se vor califica doar echipele care își câștiga acest drept.

„Acum 10-15 ani erau multe probleme, se ştiau dinainte şi retrogradatele, şi cine ia campionatul, şi cine se bate la promovare. Am prins şi eu acele vremuri… din cauza asta cred că a scăzut şi nivelul fotbalului nostru.

Dar acum, de 7-8 ani nu mai sunt astfel de discuţii cu dat la o parte, cu jucat pentru alte echipe… e o prostie imensă să crezi că un patron sau un antrenor se mai poate duce la un jucător azi să-i spună să o lase mai încet sau să joace mai bine că are primă de la nu ştiu cine.

Nu, pentru că îţi rişti libertatea, rişti suspendări şi alte lucruri. Nu merită pentru nimic în lume. De asta eu nu cred că mai există aşa ceva, ca o echipă să promită nu ştiu ce celorlalte. Şi nu mai are cine, că suntem sărace toate. Am ajuns să ne batem la play-off trei echipe care, din păcate, nu au bani nici pentru ele.

De unde bani pentru alţii? N-o să vedem valize… Noi n-avem pentru noi valize, de unde să avem valize pentru alţii? Noi nici portofele n-avem. E departe gândul ăsta. Probabil cine va avea şansă mai mare şi va gestiona mai bine aceste ultime 90-95 de minute va avea câştig de cauză”, a spus Marius Croitoru.

Dacă ar intra în Play-Off, FC Botoșani ar intra într-o galerie selectă. Până acum doar FCSB, CFR, Craiova, Astra, Viitorul, Dinamo și Sepsi au reușit să se califice de două ori în Play-Off.

De asemenea, FC Botoșani ar deveni prima echipă considerată "outsider" care ajunge de două ori consecutiv în Play-Off. CFR, FCSB, Craiova, Astra, Dinamo și Viitorul sunt formațiile care se pot laudă până acum cu această realizare.

”Victoria cu Viitorul din etapa trecută este imensă. Ne ajută să fim la mâna noastră în ultima etapă. Putem fi în play-off chiar indiferent de rezultatul nostru, însă coroborat cu alte rezultate.

Însă victoria cu Voluntari ne duce 100% în play-off. Botoşani merită să fie acolo pentru fotbalul pe care îl practică, dar nu e o certitudine. Jocul frumos nu îţi garantează accederea în play-off”, a explicat antrenorul de la Botoșani.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
282

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
490

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...