Marius Croitoru, nerăbdător! Nu crede în jocurile de culise înaintea ultimei etape

Marius Croitoru, nerăbdător! Nu crede în jocurile de culise înaintea ultimei etape

FC Botoșani este la un pas de a doua prezența consecutivă în Play-Off și de intrarea într-un grup select. Vineri, de la ora 20:30, FC Botoșani joacă la Voluntari și are nevoie de trei puncte.

De obicei, în astfel se situații, încep să apară speculații privind jocurile de culise. Se dă o luptă în 3 echipe, 3 meciuri, deci în total avem 6 echipe implicate în acestă cursă. Chiar și așa, Marius Croitoru crede că vineri se vor califica doar echipele care își câștiga acest drept.

„Acum 10-15 ani erau multe probleme, se ştiau dinainte şi retrogradatele, şi cine ia campionatul, şi cine se bate la promovare. Am prins şi eu acele vremuri… din cauza asta cred că a scăzut şi nivelul fotbalului nostru.

Dar acum, de 7-8 ani nu mai sunt astfel de discuţii cu dat la o parte, cu jucat pentru alte echipe… e o prostie imensă să crezi că un patron sau un antrenor se mai poate duce la un jucător azi să-i spună să o lase mai încet sau să joace mai bine că are primă de la nu ştiu cine.

Nu, pentru că îţi rişti libertatea, rişti suspendări şi alte lucruri. Nu merită pentru nimic în lume. De asta eu nu cred că mai există aşa ceva, ca o echipă să promită nu ştiu ce celorlalte. Şi nu mai are cine, că suntem sărace toate. Am ajuns să ne batem la play-off trei echipe care, din păcate, nu au bani nici pentru ele.

De unde bani pentru alţii? N-o să vedem valize… Noi n-avem pentru noi valize, de unde să avem valize pentru alţii? Noi nici portofele n-avem. E departe gândul ăsta. Probabil cine va avea şansă mai mare şi va gestiona mai bine aceste ultime 90-95 de minute va avea câştig de cauză”, a spus Marius Croitoru.

Dacă ar intra în Play-Off, FC Botoșani ar intra într-o galerie selectă. Până acum doar FCSB, CFR, Craiova, Astra, Viitorul, Dinamo și Sepsi au reușit să se califice de două ori în Play-Off.

De asemenea, FC Botoșani ar deveni prima echipă considerată "outsider" care ajunge de două ori consecutiv în Play-Off. CFR, FCSB, Craiova, Astra, Dinamo și Viitorul sunt formațiile care se pot laudă până acum cu această realizare.

”Victoria cu Viitorul din etapa trecută este imensă. Ne ajută să fim la mâna noastră în ultima etapă. Putem fi în play-off chiar indiferent de rezultatul nostru, însă coroborat cu alte rezultate.

Însă victoria cu Voluntari ne duce 100% în play-off. Botoşani merită să fie acolo pentru fotbalul pe care îl practică, dar nu e o certitudine. Jocul frumos nu îţi garantează accederea în play-off”, a explicat antrenorul de la Botoșani.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani- Craiova 1-1! Egal muncit după un meci greu

astăzi, 21:00
97

FC Botoșani și Universitatea Craiova s-au întâlnit miercuri seară în etapa a doua a Play-Off-ului primei divizii.FC Botoșani deschidea scorul în minutul 12, prin Reald...

Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport gratuit la şcoală

astăzi, 20:34
90

Deputaţii au adoptat miercuri o propunere legislativă care completează Legea Educaţiei naţionale nr. 1/2011, potrivit căreia elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de ...

Masca ar putea să nu mai fie obligatorie pe plajă, de la 1 iunie

astăzi, 20:09
65

Masca nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie, anunță surse guvernamentale. Asta înseamnă însă că cei care vor merge la mare de 1 mai și de Paște vor fi obligați să poart...