Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Ar fi putut fi o moarte ca oricare alta, cauzată de consumul de alcool. Doar că, în urma acestei morţi, un copil a rămas fără mamă şi a ajuns în sistemul de protecţie a copilului. O destinaţie corectă, spun autorităţile locale.

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei. Cum mama era cunoscută drept consumatoare de băuturi alcoolice, s-a ajuns la concluzia că decesul a fost cauzat de excesul de băutură, însă rezultatul necropsiei nu a ajuns încă la autorităţi.

Între timp, însă, vecina care mai avea grijă de fetiţă din când în când a fost nevoită să admită că nu se poate descurca în permanenţă cu copila, astfel că a ajuns în grija bunicilor, dar care nu au dovedit calităţile necesare pentru a o ţine în familie. Mai mult, tatăl copilei, care de altfel o şi recunoscuse, lucrează în străinătate, iar casa în care locuia fetiţa lui era "împrumutată" de la un amic.

"La noi mama fetiţei mai fusese în monitorizare, Compartimentul de Asistenţă Socială o avea în grijă deoarece, la un moment dat, tânăra a fost internată pentru dezalcoolizare. Acum s-a făcut ancheta socială, au fost luaţi în calcul toţi factorii, inclusiv acela că tatăl nu-i poate asigura o casă, o educaţie, tot ce are nevoie un copil pentru a creşte normal. Ca atare, am apelat la Protecţia Copilului şi am dus-o pe fetiţă la Centrul "Micul Prinţ", spune primarul comunei Curteşti, Maricel Anton.

De aici fetiţa a intrat în grija specialiştilor, care au înscris-o la grădiniţă şi o ajută să recupereze ceea ce i-a lipsit până acum.

"Fetiţa s-a adaptat foarte bine, s-a adaptat şi la colectivitate, îi place la grădiniţă, a mers la teatrul pentru copii. E cu totul altfel faţă de atunci când a venit. Are o stare de sănătate bună, e isteaţă, învaţă repede, e un copil minunat. S-au început procedurile în instanţă pentru preluarea ei de către un asistent maternal", spune Camelia Popa, coordonatorul Centrului Maternal "Micul Prinţ" şi al Centrului de Primire a Minorului în regim de Urgenţă. Altfel spus, un copil "salvat" în urma unei tragedii, moartea mamei sale.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

Femeie de 36 de ani găsită moartă în casă, la Agafton!

 

Spune-ne opinia ta