Conducerea DGASPC vrea sa stie cati bani are de platit angajatilor care au sentinte judecatoresti!

Conducerea DGASPC vrea sa stie cati bani are de platit angajatilor care au sentinte judecatoresti!

 DOINA NACU, director economic DGASPC  

Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, institutia cu cei mai multi angajati din judet, va face o centralizare a tuturor sentintelor judecatoresti in baza carora angajatii au castigat plata anumitor sporuri.

“Vom face o situatie de ansamblu la sentintele care ne vin pe drepturi restante ale salariatilor, vom face o proiectie de buget, sa vedem ce putem acoperi si ce nu. Deocamdata nu putem discuta de o suma, avand in vedere ca avem doua sindicate, ambele au sentinte executorii de drept. Sunt sentinte foarte diferite. Unii au castigat o parte din sporuri, altii au alte sporuri, unii au o anumita perioada", a spus Doina Nacu, director economic in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Plata drepturilor salariale restante, pentru care au fost date sentinte pana la data de 31 decembrie 2010, se esaloneaza pe trei ani, 2012-2013-2014.

“Respectivul act normativ nu a fost actualizat, astfel incat salariatii care au la ora sentinte, incepand cu 1 ianuarie 2011 pot solicita plata restantelor, pentru ca nu mai exista act normativ care sa reglementeze plata in transe", a precizat directorul economic al DGASPC.

O parte din fondurile pentru plata acestor restante ar putea proveni din economiile pe care le-a facut institutia anul acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod galben de inundații pe râul Jijija și afluenții săi

astăzi, 17:55
10

Hidrologii au anunțat că, există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit cod Galben până astăzi, la ora 24.00. Fenomenele prognozate su...

Zeci de copii au petrecut o după-amiază de poveste alături de polițiști (video)

astăzi, 17:41
6

Vineri, 2 iunie 2023, peste 20 de copii au avut parte de clipe de neuitat alături de idolii lor, polițiștii botoșăneni. Copiii, care provin din mai multe familii din județ, au avut parte de o du...

Cod galben de averse, grindină și vijelii în județul Botoșani

astăzi, 12:25
652

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o atenţionare de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în orele următoare în județul Boto...