Conducerea DGASPC vrea sa stie cati bani are de platit angajatilor care au sentinte judecatoresti!

Conducerea DGASPC vrea sa stie cati bani are de platit angajatilor care au sentinte judecatoresti!

 DOINA NACU, director economic DGASPC  

Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, institutia cu cei mai multi angajati din judet, va face o centralizare a tuturor sentintelor judecatoresti in baza carora angajatii au castigat plata anumitor sporuri.

“Vom face o situatie de ansamblu la sentintele care ne vin pe drepturi restante ale salariatilor, vom face o proiectie de buget, sa vedem ce putem acoperi si ce nu. Deocamdata nu putem discuta de o suma, avand in vedere ca avem doua sindicate, ambele au sentinte executorii de drept. Sunt sentinte foarte diferite. Unii au castigat o parte din sporuri, altii au alte sporuri, unii au o anumita perioada", a spus Doina Nacu, director economic in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Plata drepturilor salariale restante, pentru care au fost date sentinte pana la data de 31 decembrie 2010, se esaloneaza pe trei ani, 2012-2013-2014.

“Respectivul act normativ nu a fost actualizat, astfel incat salariatii care au la ora sentinte, incepand cu 1 ianuarie 2011 pot solicita plata restantelor, pentru ca nu mai exista act normativ care sa reglementeze plata in transe", a precizat directorul economic al DGASPC.

O parte din fondurile pentru plata acestor restante ar putea proveni din economiile pe care le-a facut institutia anul acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Ziua Națională a României", sărbătorită ”acolo unde se agață harta în cui”

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
322

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și de dărăbăneni, doar că ploaia rece și vremea mohorâtă au făcut ca numărul participanților la manifestări să fie mult sub a...

Tragerea la sorți EURO 2024. România a scăpat de Germania, Anglia și Spania

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
566

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European din GermaniaNaționala pregătită de Edi Iordănescu s-a aflat în urna a doua, după ce echipa noastră a bătut Elveția cu...

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea infracțiunilor în domeniul silvic

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
130

La data de 1 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică cu sprijinul celor din cadrul subunităților au acționat pentru prevenirea combaterea faptelor ilegale în do...