Nu vor la Mavromati! - Memoriu semnat de 90 de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie!

Nu vor la Mavromati! - Memoriu semnat de 90 de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie!

 CATALINA LUPASCU, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Angajatii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botosani nu vor comasarea cu Spitalul Judetean Mavromati! Un memoriu, semnat de aproximativ 90 de salariati, a ajuns pe masa sefilor Consiliului Judetean, in document prezentandu-se o serie de argumente pentru care acestia nu vor ca unitatea in care lucreaza sa se transforme in sectie a Spitalului Judetean.

"Memoriul a fost inaintat de liderul de sindicat de la Spitalul de Pneumoftizilogie si ni se solicita sa nu fim de acord cu comasarea cu Spitalul Judetean. Ei au spus ca daca acest lucru se va intampla, vor pierde fondurile europene alocate in cadrul unui proiect care vizeaza informatizarea sistemului. In plus, spun ca activitatea pe care o desfasoara Spitalul de Pneumoftiziologie nu ar fi 100% necesara Spitalului Mavromati", a spus Catalina Lupascu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

La sfarsitul lunii aprilie, consilierii locali si-au dat acordul pentru transferul managementului asistentei medicale a Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani de la Consiliul Local la Consiliul Judetean, precum si pentru comasarea unitatii medicale, prin absorbtia acesteia de catre Spitalul Judetean.

Pentru ca aceasta comasare sa aiba loc si consilierii judeteni ar trebui sa adopte un proiect de hotarare in acest sens.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Catalina Lupascu, sustine ca un astfel de proiect nu va mai fi pus in discutie, data fiind doleanta salariatilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Lupascu a spus ca se asteapta acea simulare financiara pe care trebuie sa o faca spitalele si in functie de aceasta se va decide ce se va intampla in continuare, daca mai este nevoie de comasare sau nu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
128

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
94

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
87

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...