Nu vor la Mavromati! - Memoriu semnat de 90 de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie!

Nu vor la Mavromati! - Memoriu semnat de 90 de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie!

 CATALINA LUPASCU, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Angajatii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botosani nu vor comasarea cu Spitalul Judetean Mavromati! Un memoriu, semnat de aproximativ 90 de salariati, a ajuns pe masa sefilor Consiliului Judetean, in document prezentandu-se o serie de argumente pentru care acestia nu vor ca unitatea in care lucreaza sa se transforme in sectie a Spitalului Judetean.

"Memoriul a fost inaintat de liderul de sindicat de la Spitalul de Pneumoftizilogie si ni se solicita sa nu fim de acord cu comasarea cu Spitalul Judetean. Ei au spus ca daca acest lucru se va intampla, vor pierde fondurile europene alocate in cadrul unui proiect care vizeaza informatizarea sistemului. In plus, spun ca activitatea pe care o desfasoara Spitalul de Pneumoftiziologie nu ar fi 100% necesara Spitalului Mavromati", a spus Catalina Lupascu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

La sfarsitul lunii aprilie, consilierii locali si-au dat acordul pentru transferul managementului asistentei medicale a Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani de la Consiliul Local la Consiliul Judetean, precum si pentru comasarea unitatii medicale, prin absorbtia acesteia de catre Spitalul Judetean.

Pentru ca aceasta comasare sa aiba loc si consilierii judeteni ar trebui sa adopte un proiect de hotarare in acest sens.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Catalina Lupascu, sustine ca un astfel de proiect nu va mai fi pus in discutie, data fiind doleanta salariatilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Lupascu a spus ca se asteapta acea simulare financiara pe care trebuie sa o faca spitalele si in functie de aceasta se va decide ce se va intampla in continuare, daca mai este nevoie de comasare sau nu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Benzina și motorina s-au scumpit din nou: Motorina e la maximul anului, benzina n-a mai avut un preț atât de ridicat de vara trecută

Marţi, 26 Septembrie 2023
128

Prețurile la benzină și motorină au crescut puternic de la mijlocul verii și până în prezent, țara noastră întâlnind ultima oară o scumpire atât de accentuată &...

Ziua Europeană a Limbilor, marcată cu traduceri creative la școala din Trușești

Marţi, 26 Septembrie 2023
106

Pentru că apei i-a fost dată puterea de a deveni seva vieții pe Pământ, astăzi, de Ziua Europeană a Limbilor, elevii claselor a VI-a A și B  de la Liceul "Demostene Botez" ...

Pacient externat din spital, dispărut fără urmă. Rudele îl caută de câteva zile

Marţi, 26 Septembrie 2023
237

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat de 54 de ani, din localitatea Petricani, care nu a mai ajuns acasă după ce a fost internat pentru îngrijiri me...