Nu vor la Mavromati! - Memoriu semnat de 90 de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie!

Nu vor la Mavromati! - Memoriu semnat de 90 de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie!

 CATALINA LUPASCU, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Angajatii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botosani nu vor comasarea cu Spitalul Judetean Mavromati! Un memoriu, semnat de aproximativ 90 de salariati, a ajuns pe masa sefilor Consiliului Judetean, in document prezentandu-se o serie de argumente pentru care acestia nu vor ca unitatea in care lucreaza sa se transforme in sectie a Spitalului Judetean.

"Memoriul a fost inaintat de liderul de sindicat de la Spitalul de Pneumoftizilogie si ni se solicita sa nu fim de acord cu comasarea cu Spitalul Judetean. Ei au spus ca daca acest lucru se va intampla, vor pierde fondurile europene alocate in cadrul unui proiect care vizeaza informatizarea sistemului. In plus, spun ca activitatea pe care o desfasoara Spitalul de Pneumoftiziologie nu ar fi 100% necesara Spitalului Mavromati", a spus Catalina Lupascu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

La sfarsitul lunii aprilie, consilierii locali si-au dat acordul pentru transferul managementului asistentei medicale a Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani de la Consiliul Local la Consiliul Judetean, precum si pentru comasarea unitatii medicale, prin absorbtia acesteia de catre Spitalul Judetean.

Pentru ca aceasta comasare sa aiba loc si consilierii judeteni ar trebui sa adopte un proiect de hotarare in acest sens.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Catalina Lupascu, sustine ca un astfel de proiect nu va mai fi pus in discutie, data fiind doleanta salariatilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Lupascu a spus ca se asteapta acea simulare financiara pe care trebuie sa o faca spitalele si in functie de aceasta se va decide ce se va intampla in continuare, daca mai este nevoie de comasare sau nu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vițel de 300 de kilograme scos din beci cu ajutorul pompierilor botoșăneni!

astăzi, 16:03
94

Un vițel de aproximativ 300 de kilograme, căzut într-un beci adânc de doi metri, a fost salvat de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi.Apelul la 112 a fost făcut chiar de c...

O femeie dintr-o comună din Botoșani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcată de șarpe!

astăzi, 15:46
1037

Incidentul a avut loc în localitatea Racovăţ, aproape de orele amiezei. Femeia de 54 de ani se afla în curtea casei, iar la un moment dat a simţit două înţepături puternice la ...

Posturi scoase la concurs într-o instituție de cultură din Botoșani!

astăzi, 15:03
148

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unor posturi contractuale de execuție.Este vorba despre un post d...