Declaratia 112 se depune doar online, din iulie

Declaratia 112 se depune doar online, din iulie
Contribuabilii persoane fizice si juridice care au calitatea de angajator vor completa si depune, incepand cu data de 1 iulie, formularul 112 numai pe portalul e-Romania, nemaifiind acceptat formatul hartie.

Formularul 112 consta in "Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate",se arata intr-un comunicat al ANAF, remis Ziare.com.

Pentru depunerea declaratiei prin mijloace electronice de transmitere la distanta, angajatorii trebuie sa detina un certificat calificat privind semnatura electronica sau sa imputerniceasca persoane care detin acest certificat.

Detalii privind obtinerea certificatelor calificate se gasesc pe site-ul ANAF, modulul "Declaratii electronice".

Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate se valideaza cu ajutorul programelor de asistenta puse la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale sau descarcate de pe site-ul ANAF.

Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a formularului 112 constituie contraventie si se sanctioneaza conform Codului de procedura fiscala.

Informatii detaliate se pot obtine la birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice, dar si telefonic, la Centrul de asistenta a contribuabililor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
185

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
521

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
35

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...