Victimele de la Dedeman internate la Iași, supuse primelor intervenții chirurgicale

Cei trei pacienţi internați la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași au arsuri între 15 si 24 la sută din suprafaţa corpului.

Cei trei pacienţi transferați la Iaşi, în urma exploziei de la Dedeman Botoşani, au suferit arsuri pe suprafeţe cuprinse între 15 şi 24 la sută.

Pentru unul dintre pacienţi, estimarea iniţială era că ar fi avut arsuri pe 12 la sută din suprafaţa corpului, dar în urma evaluărilor de la spitalul ieşean s-a constatat că suprafaţă arsă este dublă.

Pacienții au fost supuşi în cursul nopţii trecute unor intervenţii chirurgicale, iar medicii susţin că aceste operaţiuni trebuie să se desfăşoare zilnic în cazul pacienţilor care su suferit arsuri.

”Cei trei au suferit arsuri de gradele 1, 2 şi 3. Au fost internaţi în Clinica de Chirurgie Plastică şi Arsuri. Sunt pacienţi de Terapie Intensivă. De la început doi dintre au fost intubaţi şi transferaţi în acest mod de la Botoşani la Iaşi. Cel de-al treilea a fost conştient şi stabil. Au nevoie toţi de anestezie generală. Nu sunt alte traumatisme. Sperăm ca evoluţia lor să fie una favorabilă”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, potrivit News.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...