Rafila, despre starea răniților de la Dedeman Botoșani: „Nu am niciun motiv în momentul de față să iau în calcul mutarea pacienților în străinătate”

Persoanele care au fost rănite în urma exploziei de la Dedeman Botoșani vor fi îngrijite în țară, a afirmat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Patru dintre victimele exploziei de la Botoșani se află în stare gravă și sunt îngrijite în spitale din București și Iași.

Rafila a precizat, pentru Digi24 că, la ora actuală, nu se impune transferul pacienților în străinătate.

Patru dintre victimele exploziei de la Dedeman Botoșani se află în stare gravă, a spus Alexandru Rafila, doi pacienți având nevoie să fie intubați.

Oficialul a mai adăugat că la Spitalul Floreasca și la Sf Spiridon sunt „condiții extrem de bune” și că în momentul de față nu are „niciun motiv să ia în calcul” transferul lor în străinătate.

Dacă evoluia lor ulterioară va impune acest lucru, se va decide transferul, a mai spus Rafila.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că peste o sută de persoane au fost evacuate din Magazinul Dedeman de la Botoşani unde s-a produs o explozie urmată de incendiu. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că dintre răniţi patru victime sunt de cod roşu, adică au arsuri mai serioase.

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie de la început. Suntem în totală monitorizare la nivelul Ministerului Afacelor Interne şi împreună cu colegii de la Sănătate. Au fost evacuate peste 100 de persoane din magazin (...) Persoanele rănite sunt cu arsuri grad 1 şi 2 şi cu alte leziuni traumatice din cauza exploziei”, a transmis şeful DSU.

Alexandru Rafila a precizat că au fost mobilizate elicoptere pentru a transporta pacienţi la alte spitale dacă este nevoie de acest transfer.

Vești despre pacienți a transmis în această dimnieață și directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

”Pacientii sunt stabili, conștienți, responsivi. Leziunile de arsură sunt gr 1-2a - parcelar 2 b, fiind localizate în special la nivelul faciesului, membrelor superioare, cervical, parcelar torace și lombar. Unul dintre pacienti prezintă o suprafață arsă de aproximativ 6% suprafață cutanată (facies, membre superioare parcelar bilateral, lombar), în timp ce celălalt are cam 5% suprafata cutanată, facies, torace anterior și membre superioare parcelar”, a precizat medicul Ștefan Bercea, directorul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...