Ministerul Sănătății: Un pacient rănit la Dedeman va fi externat în câteva zile din Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași

Evoluţia tuturor pacienţilor răniţi şi cu arsuri în urma exploziei produse în urmă cu o lună la magazinul Dedeman din Botoşani a fost favorabilă, a anunţat astăzi Ministerul Sănătăţii, care a precizat că ultimul pacient va fi externat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşi în câteva zile.

”Evoluţia tuturor pacienţilor răniţi şi cu arsuri în cadrul incidentului de la un centru comercial din Botoşani a fost favorabilă, datorită îngrijirilor acordate de personalul medical de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca)”, anunţă luni Ministerul Sănătăţii.

Ultimul pacient va fi externat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi în câteva zile.

Ministerul Sănătăţii mulţumeşte medicilor şi asistenţilor medicali pentru profesionalismul cu care au îngrijit aceşti pacienţi.

În total, în urma exploziei produse, în 7 iunie, la magazinul Dedeman din Botoşani, au fost înregistrate 15 victime. Zece dintre pacienţi au fost externaţi, la scurt timp după explozie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani.

 În 15 iunie, Ministerul sănătăţii anunţa că starea a doi pacienţi internaţi la Spitalul Floreasca din Bucureşti în urma exploziei rămâne gravă, ei având în continuare nevoie de oxigenoterapie cu presiune crescută. Alţi trei pacienţi, aflaţide la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşi erau stabili.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O avarie produsă de un antreprenor local lasă fără apă trei sate din apropierea orașului Botoșani!

astăzi, 12:30

Nova Apaserv Botoșani informează că, în cursul zilei de vineri, 4 octombrie 2024, a avut loc o avarie la conducta de aducțiune apă potabilă, din PEHD cu diametrul de 140 mm, iar pân...

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...