Șeful UPU - SMURD - Bucureşti a vorbit despre pacienţii răniţi în explozia de la Botoşani, internaţi la Spitalul Floreasca (Video)

Șeful UPU - SMURD - Bucureşti a vorbit despre pacienţii răniţi în explozia de la Botoşani, internaţi la Spitalul Floreasca (Video)

 Medicul Bogdan Opriţa, şeful UPU - SMURD Bucureşti  

Medicul Bogdan Opriţa, şeful UPU - SMURD Bucureşti, a declarat joi seară că cei doi pacienţi răniţi în explozia de la Dedeman Botoşani şi care sunt internaţi la Spitalul Floreasca din Capitală sunt în stare foarte bună. Cei de la Botoşani au fost externaţi, iar cei transferaţi la Iaşi sunt şi ei în stare stabilă.

”Am primit aceste două victime. Problema cu victimele arse este că întotdeuna trebuie tratate cu maximă seriozitate în sensul de a considera că leziunile pe care le-ar putea avea sunt mult mai grave decât cele pe care le au aparent. Pentru că totul provenea dintr-o explozie, au trebuit să fie şi investigaţii, trebuia să le facem şi CT, să aibă toate consulturile. Au ajuns în Unitatea de îngrijire a arşilor gravi”, a declarat dr. Bogdan Opriţa, joi seară, la Medika TV.

Medicul s-a referit şi la starea pacienţilor duşi la spitale, în urma exploziei de la magazinul de bricolaj din Botoşani. El a precizat că pacienţii sunt stabili, iar o parte dintre ei au fost externaţi.

”Starea lor (a pacienţilor internaţi la Floreasca - n.r.), în momentul de faţă este stabilă. Unul dintre ei a evoluat chiar foarte bine şi sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să evolueze şi cel de-al doilea. Cei care au fost internaţi la Botoşani am înţeles că au fost chiar externaţi, iar la Unitatea de îngrijire a arşilor grav de la Iaşi avem informaţii că starea este stabilă, doar a unuia dintre ei este mai complicată”, a spus Opriţa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Litigiu între FC Botoșani și U Cluj, din cauza jucătorului plecat la Farul: ”Probabil că acum sunt supărați pe mine!”

astăzi, 11:32
128

Cele două au colaborat cândva, pentru transferul lui Victor Dican. Botoșani l-a cumpărat în 2022 pe acesta pentru 100.000 de euro, plus un procent de revânzare care însă nu...

ISU Botoșani: COD ROȘU de caniculă prelungit până marți!

astăzi, 10:33
140

Valul de căldură va fi intens și persistent. Temperaturile maxime vor fi de 37- 42 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 22 de grade (nopți tropicale). Disconfortul termic va fi...

Botoșăneanul căutat în apa Prutului a fost găsit decedat

astăzi, 09:54
1239

Din nefericire, bărbatul de 36 de ani, căutat în râul Prut, a fost găsit decedat, au anunțat reprezentanții ISU Botoșani în urmă u scurt timp.Trupul neînsuflețit al...