Viaţa copilului născut cu șase degete la mâini atârnă de un fir de aţă. Medic: "Prognosticul este unul foarte, foarte rezervat"

Băieţelul născut la Botoșani are şase degete la mâini, o malformaţie cerebrală şi una la inimă. În momentul de faţă, respiră doar cu ajutorul aparatelor. Conform medicilor, micuțul suferă de sindromul Patau, iar incidenţa acestor cazuri este foarte mică, fiind înregistrate 7 cazuri la mie.

Viaţa copilului născut cu șase degete la mâini atârnă de un fir de aţă. Medic: "Prognosticul este unul foarte, foarte rezervat"

Copilul s-a născut zilele trecute la Maternitatea din Botoşani, fiind transferat la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi pentru evaluare şi pentru stabilirea unui diagnostic, medicii de aici bănuind că este vorba despre o afecţiune genetică. Aceasta este extrem de rară, mai exact sindromul Patau, o anomalie cromozomială, cunoscută după numele de trisomia 13, informează Ziarul de Iași. Din primele informaţii, acesta cântărea 2.200 de grame la naştere, s-a născut la termen, iar sarcina a fost monitorizată.

„Bebeluşul a fost transferat la noi pe data de 29 octombrie, pentru a-i oferi suportul necesar din punctul de vedere al diagnosticului, cât şi al managementului în primele momente după naştere. Mâine (n.r. - joi) vom avea primele confirmări ale testelor genetice. Suferă de mai multe malformaţii severe care în esenţă par să fie incompatibile cu viaţa. Momentan este pe suport ventilator, nu respiră spontan, din cauza acestei malformaţii la inimă. Prognosticul este unul foarte, foarte rezervat“, a explicat pentru Ziarul de Iași dr. Bogdan Doroftei, directorul medi­cal al Maternităţii "Cuza Vodă" Iași.

Conform medicilor, incidenţa acestor cazuri este foarte mică, fiind înregistrate 7 cazuri la mie, mai des întâlnite fiind în rândul celor de sex masculin. Sindromul Patau este o boală genetică rară, fiind totodată şi cea mai gravă din rândul trisomiilor. Copiii care au acest sindrom au defecte la nivelul inimii, ochii mici sau slab dezvoltaţi, malformaţii cerebrale, degete în plus sau în minus, alte caracteristici ale acestui sindrom fiind capul mic, defecte ale scalpului, retard mintal sau anomalii ale scheletului. Complicaţiile acestui sindrom includ probleme de alimentaţie, dificultăţi în respiraţie, insuficienţă cardiacă, probleme de vedere sau de auz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...