Medicii ieșeni au făcut minuni cu botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii

Victima nu mai este sedată şi respiră fără ajutorul aparatelor de aproape o săptămână. Pacientul a fost operat de mai multe ori în zonele afectate de arsuri.

Medicii ieșeni au făcut minuni cu botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii

Chirurgii plasticieni de la Spitalul "Sfântul Spiridon" fac minuni pentru pacienţii arşi. Chiar și atunci când condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea nu sunt cele mai grozave, medicii reuşesc să salveze pacienţii aflaţi în stare critică, scrie presa ieșeană.

Cazul botoşăneanului Gheorghe Foceag - ars pe aproape jumătate de corp după o explozie - este reprezentativ în acest sens. Ajuns la Iaşi cu şanse minime de supravieţuire, bărbatul în vârstă de 70 de ani este internat, în prezent, în stare stabilă în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Victima nu mai este sedată şi respiră fără ajutorul aparatelor de aproape o săptămână. Pacientul a fost operat de mai multe ori în zonele afectate de arsuri, ultima dată medicii intervenind sâmbătă, informează Ziarul de Iași.

Potrivit familiei, după două săptămâni de la internarea în clinica de chirurgie plastică, bărbatul este vizibil mai bine faţă de momentul transferului la Iaşi.

Medicii precizează însă că, momentan, nu pot aprecia cum va evolua starea pacientului. "Bărbatul este internat în stare stabilă, în continuare cu prognostic rezervat", a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3004

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...