Examen de grad principal pentru asistenţii medicali botoşăneni

La începutul lunii viitoare, asistenţii medicali sunt aşteptaţi la examenul de grad principal. Înscrierile pentru examen încep de luni, la sediul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti şi Moaşelor- filiala Botoşani.

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali botoşăneni

Începutul lunii noiembrie îi va prinde în examene pe asistenţii medicali botoşăneni, cu o vechime mai mare de cinci ani în activitate. Aceştia se pot înscrie pentru a susţine examenul în urma căruia vor căpăta gradul principal.

Ioan Asaftei, secretarul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti şi Moaşelor din România, filiala Botoşani, spune că înscrierea la examen se face în perioada 9- 25 octombrie, la sediul Ordinului.

"Pentru înscriere, asistenţii trebuie să depună un dosar care să conţină, printre altele, copii după actele de identitate şi de studii, copii după atestatele de echivalare sau, după caz, copii ale documentelor de studii obţinute în străinătate. În cazul în care asistenţii au avut şi perioade de voluntariat, documentele care să ateste aceste perioade nu trebuie să lipsească. Taxa de înscriere la examen este de 150 de lei", spune Ioan Asaftei.

Pe 2 noiembrie sunt programaţi la examen asistenţi medicali generalişti, surori medicale, oficianţi medicali iar pe 3 noiembrie, asistenţii medicali din alte specialităţi, cum ar fi Balneofizioterapie și recuperare medicală, Farmacie, Igienă și sănătate publică, Igienist de cabinet stomatologic, Stomatologie, Laborator, Medico-social, Nutriție și dietetică, respectiv Radiologie și imagistică medicală.

Obţinerea gradului principal asigură, cel puţin în teorie, majorarea salariului obţinut de asistenţi.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meseria de salvator, prezentată elevilor unui liceu din județul Botoșani! (galerie foto)

astăzi, 17:10
14

Peste 200 de tineri de la Liceul „Regina Maria” din municipiul Dorohoi au aflat, astăzi, cum pot să devină pompieri. Pașii ce trebuie urmați pentru a putea îmbrăca haina de sal...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă: „Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren!” (foto)

astăzi, 15:48
79

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, luni, o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costî...

Pui de bufniță salvat de jandarmii botoșăneni, după un apel la 112! (foto)

astăzi, 15:31
60

Prin grija jandarmilor botoșăneni, un pui de bufniță a ajuns pe mâini bune, la un cabinet veterinar din municipiul Botoșani, care a acceptat să îi îngrijească rănile produse,...