Care este șpaga la angajare în spitalele din orașele mici. Prețul zilei: 1500 de euro

Care este șpaga la angajare în spitalele din orașele mici. Prețul zilei: 1500 de euro

O anchetă a Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice efectuată zilele trecute arată care este nivelul șpăgii din spitalele din orașele mici ale Moldovei la nivelul anilor 2019 - 2021.

Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a fost „vizitat“ de cadrele Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice de la Poliţia Neamţ şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunal fac cercetări într-un dosar de corupţie, ce vizează activitatea unei angajate a unităţii sanitare, care pretindea sume în euro în schimbul facilitării de angajări în sistemul sanitar.

Pe 16 martie 2021, a fost efectuată o percheziţie la Spitalul de Urgenţă Roman, ţinta fiind biroul unei salariate, Mihaela Caraiman, care este încadrată la Serviciului financiar-contabil, altă descindere având loc la domiciliul acesteia. Probe care ar putea stabili comiterea unei fapte penale au fost căutate şi în cele două maşini ale acuzatei, relatează monitoruldeneamt.ro.

Contabila este cercetată pentru o infracţiune de corupţie, trafic de influenţă, dar ar mai fi vorba şi despre înşelăciune, cu patru acte materiale de acest gen.

Cu această ocazie află și cititorii publicației noastre care este șpaga din spitale din orașele mici.

Din primele date ale anchetei a rezultat faptul că Mihaela Caraiman ar fi pretins sume cuprinse între 1.000 şi 1.500 de euro de la persoane care doreau să se angajeze la Spitalul Municipal Roman.

În schimbul banilor, aceasta promitea obţinerea postului, susţinând că are trecere la cine trebuie din comisiile de concurs. Infracţiunile menţionate ar fi avut loc în perioada anilor 2019 – 2020, prejudiciul fiind estimat la 5.000 de euro şi urmează ca cercetările să stabilească dacă mai sunt şi alte fapte.

Mihaela Caraiman a fost reţinută marţi seară, pe o perioadă de 24 de ore, iar ieri a fost prezentată Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă, pentru acuzaţiile de trafic de influenţă şi înşelăciune. Cererea a fost admisă de judecători.

 

Spune-ne opinia ta